03.02.2021

Чи можна носити речі померлого?

На превеликий жаль, людське життя не нескінченне. Рано чи пізно кожному з тих, хто живе, доводиться прощатися з покійним другом або родичем. Згідно з традицією, після певного часу після смерті речі покійного роздаються нужденним. Але чи можна носити речі померлого його родичам? Думки щодо цього досить неоднозначні.

Чи можна носити речі померлої мами?

Після смерті матері більшість дітей хочуть залишити хоч щось із речей, які нагадуватимуть їм про найближчу людину. Часто таким предметом стає одяг. Проте більшість священиків та експертів у галузі парапсихології стверджують, що носити речі померлої мами не варто.

Справа в енергетиці, що міститься у предметах одягу. Рішення дочки носити речі померлої мами може спричинити багато бід. Адже одяг та прикраси мають властивість концентрувати життєву енергетику, яка створює невидимий зв'язок між предметами гардеробу та їх власницею. Але як тільки життя згасає, енергетика зникає. Вона згасає, тому донька, яка вирішила носити речі померлої мами, згодом відчує себе нещасною. У її житті може початися низка невдач, адже згасла енергія буде витісняти живу.

Можно ли носить вещи умершего?

Не варто носити речі померлої мами, навіть якщо діти сподіваються, що так їм буде простіше пережити таку важку втрату. Набагато краще віддати їх безпритульним. Це допоможе швидше витіснити з життя скорботу та смуток.

Чи можна продавати речі померлого?

У тому випадку, якщо власність покійного має хоч якусь цінність, її зовсім не обов'язково роздавати. Священики радять родичам чинити з нею на власний розсуд і не забороняють продавати речі померлого.

На окрему увагу заслуговує думка про те, чи можна носити годинник померлого. Вони символізують відлік до смерті покійного, тому якщо вони представляють фінансову цінність, їх краще продати.

Близькі, які вирішили продавати речі померлого, можуть витратити частину вирученої суми на допомогу знедоленим або сиротам. Також гроші, які вдалося заробити, продавши речі померлого, можна пожертвувати до церкви.

Чи можна носити речі померлих родичів?

Представники багатьох релігій вважають, що носити речі померлих родичів цілком нормально. Однак більшість священиків переконані, що найкраще рішення – роздати одяг як милостиню.

З чим це пов'язано? По-перше, рішення носити речі померлих родичів може спричинити великі неприємності в житті. Спостерігаючи за цим, душа покійного буде неспокійною.

Чи це так насправді – не дізнається ніхто. Однак служителі церкви впевнені, що набагато краще для душі покійного – роздати речі покійного нужденним, перед цим попросивши їх про щиру молитву.

Можно ли носить вещи умерших родственников?

Також священнослужителі вважають, що не можна носити речі покійного родича, якщо вони є великою цінністю. Якщо це дорогі сукні чи хутра, під час їхнього поділу серед спадкоємців можуть початися непорозуміння та сварки. Якщо поступитися один одному не вдасться, то близьким родичам носити речі померлої людини не варто.

Чи можна викидати речі померлого до 40 днів?

Дізнавшись, чи можна носити речі померлого, слід розібратися, коли їх краще роздати? Священнослужителі вважають, що забрати речі померлого до 40 днів можна, але зробити це потрібно обов'язково через 9 днів після смерті.

Якщо ж люди, які могли носити речі після померлого, відмовляються забирати їх, то в такому випадку одягу можна позбутися по-іншому. Священнослужителі не забороняють викидати речі померлого до 40 днів. Це можна зробити, адже спалити їх у місті буде проблематично.

Часті питання про те, чи можна носити речі покійного

  • ➔ Чи можна одягати покійника у свої речі, якщо його одяг не зберігся?

    Священнослужителі категорично забороняють це робити. Проте, якщо відповідного костюма чи сукні для поховання у померлого немає, можна віддати йому свої речі. При цьому вони мають бути чистими або новими.

  • ➔ Чи можна носити речі померлого, якщо він помер від тяжкої хвороби?

    Робити це заборонено, особливо якщо людина пішла з життя через тяжке вірусне захворювання.

  • ➔ Чи потрібно викидати ліжко померлого, якщо родичі відмовляються користуватися ним?

    Близьким краще позбавитися меблів покійного, адже вони, як і особисті речі, вбирають мертву енергетику.

  • ➔ Чи можна носити речі померлого, якщо він наклав на себе руки?

    Особисті речі самогубці просякнуті особливо небезпечною енергетикою. Вважається, що до такого жахливого вчинку людину підштовхує злий дух. Саме тому одягу та прикрас краще позбутися.


Повернення до списку