08.10.2019

Пам'ятники нашим улюбленам тваринам

Людська натура така, що людині завжди потрібна компанія — той, хто завжди буде поруч, кому треба приділяти увагу. Одні сім'ї заводять дітлахів, інші — домашніх улюбленців. Багато хто поєднує одне з одним. Кішки, собаки, різні рептилії, птахи - всі вони цілком повноправні та улюблені члени людської сім'ї. Вихованці мають свої власні місця, де можуть спати, їсти, грати. Вони також мають право «голосу».

Часто через ті чи інші причини та обставини, домашні улюбленці йдуть зі світу живих. Це завжди викликає тугу та смуток у їхніх господарів. Пам'ять про своїх вихованців вони пестять і плекають ще довгі роки у своєму серці. Деякі люди до кінця свого життя зберігають останки свого домашнього улюбленця в будинку, але для нас звичніша ситуація, коли господарі увічнюють пам'ять про своїх тварин за допомогою надгробків.

Для тварин, як і людей, надгробки прийнято встановлювати через рік після їх смерті. Хоча обставини можуть змінюватись, тому краще уточнити цей нюанс заздалегідь при замовленні. Невелика пам'ятна плита може бути з нанесеним зображенням померлого улюбленця або без нього. Це вирішувати замовнику.

Ми пропонуємо своїм клієнтам каталог усіх можливих виробів (вони, найчастіше, вже готові та знаходяться у нас на складі). У клієнта також є можливість замовити пам'ятник за власним малюнком, або можна скомпонувати різні варіанти.

Ціна готових надгробків залежатиме і від розмірів, і від обраного матеріалу. Також складність роботи впливатиме на остаточну вартість. Багато підприємств набирають замовлення взимку, а остаточно готові такі вироби вже в тепліший період. У будь-якому разі, якщо ви бажаєте замовити, наприклад, гранітні чи мармурові пам'ятники у Харкові, то звертайтесь до нас.

З чого виготовляють пам'ятники для домашніх вихованців

Надгробки для наших менших братів мають скромні розміри, порівняно з пам'ятниками для покійних людей. На них також можна нанести малюнок улюбленої кішки або собаки, імена, роки життя, епітафії та інші красиві слова. Також їх можна виготовити у вигляді особливих предметів, які любила ваша тварина: наприклад, пам'ятник собачці у вигляді кісточки.

Основні типи пам'яток такі:

➤ із граніту
➤ з базальту
➤ з мармуру
➤ із залізобетону
➤ комбіновані.

Якщо говорити про довговічність, то діапазон дуже різний: такі надгробки можуть простояти від 500 років (граніт) до 50 років (мармур). Якщо ви вирішите вибрати нескладну фігуру з досить простим дизайном, то як матеріал краще підійде граніт. Коли потрібна скульптура з складнішими елементами, підійде мармур. Залізобетон дозволяє імітувати будь-який інший матеріал, а його вартість при цьому не велика.

Гранітні вироби досить важко обробляти, але вони майже вічні — це якщо порівняти їх із тривалістю людського життя. Мармур навпаки, вимагає постійного і ретельного догляду. Ціна на вироби з мармуру залежить від виконаної роботи. Він чудово підходить для складних композицій, статуй.


Повернення до списку