08.02.2022

Пам'ятники з червоного граніту

Втрата рідної людини завжди пов'язана з болем та розпачом. Але з часом, душевні рани затягуються, і в серці рідних і близьких залишаються світлі спогади про покійного, які можна увічнити у вигляді гарного надгробка на могилі.

Через рік після похорону, сім'я та близькі покійного замислюються про необхідність встановлення пам'ятника на цвинтарі. Стандартним кольором граніту для пам'ятника вважається чорний колір, який символізує гіркоту втрати та скорботу. Але поряд з чорним гранітом не меншою популярністю користуються і пам'ятники з червоного граніту.

У нашій майстерні Argest Stone ви можете замовити виготовлення пам'ятників з червоного граніту порід Лезниківський, Токівський або Капустинський. Ми можемо також запропонувати виготовити комбіновані пам'ятники з різних кольорів.

Пам'ятники з червоного та чорного граніту

Поєднання червоного та чорного кольорів - одне з найпопулярніших колірних рішень при виробництві багатьох виробів, і пам'ятники не є винятком. Поєднання червоного та чорного граніту виглядає дуже представницько та красиво.

Пам'ятники з червоного та чорного граніту уособлюють не лише скорботу від втрати, а й передають любов та повагу близьких до покійного.

У нашому каталозі представлений широкий вибір пам'ятних меморіалів у різній ціновій категорії, дизайні та оформленні. Якщо ви не знаєте, яка пам'ятка більше підійде для оформлення місця поховання, перегляньте фото пам'ятників з червоного граніту та інших порід у нашій галереї, у розділі “Готові роботи”.

памятники из красного гранита

Надгробки з червоного граніту.Особливості породи

Червоний граніт – досить рідкісна порода граніту. Його не так легко розробляти та добувати. Проте червоний граніт має безліч переваг, пам'ятники на могилу з червоного граніту виходять дуже красивими і незвичайними.

Особливості червоного граніту та пам'ятників з нього:

  • Висока міцність. Граніт - один із найміцніших кам'яних порід у світі, навіть найтонший і фігурний пам'ятник з червоного граніту буде служити не один десяток років, не втрачаючи при цьому своєї цілісності;
  • Гарний та естетичний зовнішній вигляд каменю. Гранітний камінь має незвичайну структуру та унікальний природний малюнок, завдяки чому можна виготовити чудові пам'ятники з червоного граніту;
  • На надгробки з червоного граніту не впливають погодні умови. Камінь легко переносить мороз, спеку та зливи;
  • Пам'ятники з червоного граніту не вимагають спеціалізованого професійного догляду;
  • Червоний граніт чудово піддається будь-якій механічній обробці, тому надгробки та інші елементи могильного декору можна виконати у будь-якому дизайні.

Варто також зазначити, що на пам'ятники з червоного граніту не наносять зображення способом лазерного гравіювання через те, що їх просто не буде видно. Тому замовляючи пам'ятник з такої породи каменю, краще віддати перевагу нанесенню портрета покійного на емаль або скло.

Пам'ятники на могилу із червоного граніту. Особливості догляду за матеріалом

Правильно відполірований і оброблений граніт не вимагає особливого догляду, але ми розповімо, як правильно очищати могильну плиту, щоб пам'ятник на могилу з червоного граніту виглядав ще більш презентабельно.

Етапи обробки та очищення меморіалу на цвинтарі:

  • Прибирання навколо пам'ятника. В першу чергу, необхідно прибрати з пам'ятника, квітника та прилеглої території все сміття: гілочки, опале листя, хвойні голки або зів'ялі квіти;
  • Очищення самого меморіалу. Надгробок та інші елементи на могилі потребують очищення від пилу та забруднень, що з'явилися через дощ, цвітіння дерев або рослин, а також інші фактори. Змити всі забруднення на пам'ятнику можна використовуючи звичайний мильний розчин та мікрофіброві серветки або губки, які не залишать розводів та ворсинок на камені. Засіб для чищення слід рясно промити водою і протерти пам'ятник вже сухою ганчіркою, щоб виключити налипання пилу;
  • Важливо! При очищенні полірованих пам'ятників не варто використовувати жорсткі або металеві губки, а також засоби, що містять абразивні частки.
  • Написи або візерунки на пам'ятнику, виконані із сусального золота, слід очищати з особливою обережністю, без застосування будь-яких засобів, що чистять, і навіть мила. Достатньо протерти їх вологою серветкою.
  • памятники с красного гранита
  • Якщо на пам'ятнику з'явилися забруднення, які не піддаються очищенню водою і милом, можна використовувати розчинник, що щадить, але наносити його варто гранично акуратно і точково. Також для надання більшого блиску радимо полірувати пам'ятник засобами на основі воску. Віск захистить пам'ятник від налипання пилу та надасть йому особливого дорогого блиску.
  • Бажаємо також відзначити, що використовувати розчини для полірування на олійній основі не рекомендується, т.к. масло вбирається в структуру каменю, через що можуть виникнути небажані плями.

Виконуючи таку нескладну процедуру догляду, ви збережете первозданний вид на багато років.

Замовити пам'ятник з червоного граніту у Харкові

Купити пам'ятник з червоного граніту непросте завдання, адже важливо вибрати хорошу майстерню, яка виготовить справді якісний та довговічний монумент. Якщо ви перебуваєте в пошуку красивого пам'ятника з червоного граніту, радимо відвідати один з наших магазинів в Харкові та Харківській області або перейти відкрити наш онлайн каталог, де представлено безліч моделей пам'ятників.

Наша компанія вже більше 11 років займається виробництвом пам'ятників із найкращих порід граніту, у нас ви можете купити пам'ятник з червоного граніту за найнижчою ціною на ринку.


Часті питання про пам'ятники з червоного граніту:

  • ➔ Як вибрати модель пам'ятника на могилу з червоного граніту?

    Щоб вибрати пам'ятник, завітайте до нашого магазину у Харкові. Також можна вибрати пам'ятники з червоного граніту у каталозі на нашому сайті онлайн.

  • ➔ Який термін виготовлення надгробків з червоного граніту?

    В середньому термін виготовлення пам'ятників займає від 2 до 4 тижнів. Більш детальну інформацію за термінами зможе підказати наш менеджер при оформленні замовлення.

  • ➔ Чи можна замовити пам'ятник із червоного граніту з доставкою та встановленням по Харкову?

    Так, безкоштовно доставляємо наші вироби по Харкові, а також пропонуємо встановлення пам'ятника "під ключ" на будь-якому цвинтарі місті.

  • ➔ Яка вартість установки пам'ятників у вашій майстерні?

    Вартість установки пам'ятників та меморіальних комплексів залежить від розміру конструкції та обсягу робіт, і в середньому становить 25-30% від ціни пам'ятника чи комплексу.

  • ➔ Чи можна замовити пам'ятник з червоного граніту із можливістю зберігання його у вас?

    Так, для наших клієнтів ми надаємо безкоштовне зберігання готових виробів на нашому складі. Термін зберігання пам'ятника становить 6 місяців.


Повернення до списку