09.09.2020

Люди, що пережили Голокост дякують Шиндлеру на його могилі



Так буває, що звичайні могили стають народним надбанням. І все завдяки доброму серцю покійного та унікальної історії їхнього життя.

Підприємець із Німеччини Оскар Шиндлер похований на католико-францисканському цвинтарі на горі Сіон, яка розташована в Єрусалимі. І все тому, що він урятував 1200 євреїв, які проживають у Польщі під час війни. Фільм, знятий за його біографією, торкається глибини душі і розкриває масштаб особистості. Шиндлер визнаний "Праведником світу".

В Ізраїлі досить жаркий клімат тому квіти висаджувати на могилах не прийнято, як і приносити зрізані букети. Там свою любов виражають у вигляді каменів. Так ось на горизонтальній плиті, розташованій над його могилою, щодня приходять нащадки врятованих євреїв і висловлюють подяку та вдячність за врятованих предків.

Щороку співробітники цвинтаря змушені прибирати тонни каміння, щоб зберегти можливість пройти до могили. Робота легендарного німецького промисловця змінила так багато життів завдяки заводу в Кракові та бажанню врятувати невинних людей!


Повернення до списку