08.10.2019

Путівник пам'ятниками Харкова

Харків може здатися на перший погляд сірим та промисловим містом. Мало хто знає, що це була перша столиця України, і лише жителі міста звикли хвалитися колишнім статусом міста. Харків унікальне місто, його унікальність полягає в тому, що воно поєднує в собі сірі вулиці, які говорять про радянське минуле міста та водночас дарує новизну нашого часу. Унікальністю він приваблює і туристів та мешканців міста. Тут багато місць, які необхідно відвідати на вихідних, приїхавши до Харкова, не можна сидіти на місці та не подивитися усі його краси.

Чим Вас здивує Харків?

Звичайно, перше, що бачить будь-яка людина, яка приїжджає до міста, — це вокзал. Вокзал - не найзатишніше місце будь-якого міста, але не Харкова. Коли Ви подивитеся Привокзальну площу, яка іскриться від фонтанів і оточена доглянутими квітами, ви зрозумієте цю маленьку істину! У Харкові збудовано метро, ​​проїхавши дві зупинки від станції метро «Південний Вокзал», турист потрапляє до центру міста (щоб подивитися центр міста треба вийти на станції метро «Радянська»).

Центр міста не тільки гарний, він дихає історією: пам'ятники скульптури, гарні будинки, комерційні банки, Міська дума. Романтичні натури прагнуть побачити у Харкові незвичайний пам'ятник: "Скрипаль на даху". Ця пам'ятка справді на даху, її поставили давно, і вона символізує творчі професії.

Якщо Ви близькі до творчості – можете відвідати Театр української драми ім. Шевченка, пам'ятник-бюст Миколі Гоголю (ці пам'ятники розташовані на одній вулиці). Ви романтична натура і приїхали до Харкова – тоді Вам обов'язково треба відвідати Дзеркальний струмінь (фонтан). Дзеркальний струмінь - це символ міста, він з'явився на честь перемоги у Великій Вітчизняній війні. але якщо Ви не любите міську суматоху і хочете відвідати собор і посидіти на лавці — обов'язково зайдіть до Успенського Собору, також можна відвідати Благовіщенський кафедральний собор, але якщо Ви дихаєте творчістю (наприклад, художник), тоді приходьте до мистецької галереї АВЕК. Вхід на усі виставки безкоштовний. Пройдіться до парку Шевченка, відкрийте для себе нові горизонти. Парк Шевченка - це найлюдніше місце в місті. Дивитесь футбол і вболіваєте за Металіст? У Харкові є пам'ятник цьому клубу у вигляді футбольного м'яча. У Харкові Ви знайдете багато цікавих та незвичайних для фантазії скульптур: скульптури шимпанзе, зеленої жаби.

Де відпочити у місті?

Молодість, безсонні ночі, клуби музика – все це є у Харкові. Це улюблене місто студентів та молоді. Можна піти в кафе "Абажур", арт-кафе "Корова", Panorama Lounge - це далеко не весь перелік місць, які можна відвідати.

Як доїхати?

Харків – це велике місто з розвиненою інфраструктурою. Доїхати можна з Києва, для цього можна скористатися такими видами транспорту: поїздом, літаком, автобусом, особистим транспортом.

Готель?

У Харкові багато варіантів розміщення. Ви можете вибрати скромний номер, не дорожчий за двісті гривень або шикарні апартаменти за тисячу гривень. Приїжджайте до Харкова! Двері міста відчинені для Вас.


Повернення до списку