09.11.2021

Який пам'ятник краще поставити на могилу

Більшість людей останнім часом все більше віддають перевагу встановленню пам'ятника перед традиційним дерев'яним хрестом. Це пов'язано з практичністю, економічною стороною питання та бажанням зберегти пам'ять про покійного для нащадків.

Але який матеріал відповідатиме цим параметрам і в чому причина відмови від дерева, розглянемо далі.

Дерево, камінь або мармур. Який пам'ятник найкраще поставити?

На ринку виробництва пам'ятників та інших атрибутів для оформлення могил важливу роль відіграють вироби з граніту. Мармур та дерево зустрічаються рідше. Це в основному обумовлено тим, що мармур недовго зберігає свій зовнішній вигляд і вже ближче до 10 років після встановлення мармурової пам'ятки, він стає темним і навіть може обрости мохом.

Дерев'яні хрести так само недовговічні, як і будь-який виріб з дерева, розташований просто неба. Дерево має властивість підгнивати, темніти та розкладатися.

На запитання: "Який пам'ятник краще поставити на могилу за кліматичних умов України?" найкращою відповіддю буде пам'ятник з граніту.

какой памятник лучше поставить на могилу

Гранітні пам'ятники мають низку незаперечних переваг перед мармуровими та дерев'яними аналогами.

  • Граніт довговічний та міцний. Наша майстерня гарантує 10 років на всі наші вироби з граніту. Але, як показує практика, пам'ятники з граніту не втрачають свого вигляду навіть через 50-60 років;
  • Граніт не потребує спеціалізованого догляду. На відміну від мармуру, який потрібно очищати спеціальними засобами, відмивати щітками або дерева, яке потрібно розкривати лаком або фарбувати;
  • Пам'ятники з граніту естетичні, граніт буває різних кольорів, він піддається обробці та шліфуванні, обрізці. На гранітному полотні можна робити лазерне гравіювання, доповнювати його мармуровими елементами чи інкрустацією;
  • Пам'ятники з граніту можна виготовляти як одинарні, і подвійні пам'ятники чи вигляді меморіальних комплексів.

Тому, якщо ви перебуваєте на етапі прийняття рішення з приводу того, який пам'ятник краще поставити на могилу родича, рекомендуємо вам розглянути он-лайн каталог нашої майстерні або відвідати один з наших магазинів у Харкові чи Харківській області.


Часті питання про те, який пам'ятник краще поставити на могилу:

  • ➔ Який пам'ятник краще поставити для могили подружжя?

    Для могили подружжя найкращим і економнішим рішенням буде подвійний пам'ятник з граніту Габбро. Розглянути варіанти оформлення подвійних надгробків можна у нашому онлайн каталозі у розділі “Подвійні пам'ятники”.

  • ➔ Чи можна отримати онлайн консультацію з питання “Який краще пам'ятник поставити на могилу” чи краще звернутися до магазину у Харкові?

    Ви можете отримати консультацію з усіх питань, що вас цікавлять по телефону, залишивши заявку на нашому сайті або зателефонувавши за номерами з розділу “Контакти” або відвідавши одну з наших філій.

  • ➔ Чи надаєте ви послуги доставки пам'ятників на цвинтарі?

    Так, звичайно. Ми надаємо безкоштовну доставку на цвинтарі Харкова чи Харківської області, за умови замовлення установки від наших спеціалістів.

  • ➔ Який пам'ятник краще поставити: гранітний чи мармуровий?

    У цьому питанні рекомендуємо розглянути варіант саме гранітної пам'ятки. Тому що гранітна пам'ятка буде більш практичним та економічним варіантом оформлення могили. Якщо ж ви поставите питання, який пам'ятник краще поставити на могилу з дизайну, ми можемо запропонувати вам безліч різних варіантів колірного оформлення, а також доповнення пам'ятника барельєфами, інкрустацією або виконання його в граніті різних кольорів.


Повернення до списку