14.04.2021

Що не можна робити на цвинтарі - прикмети

Могила сприймається багатьма людьми по-різному. Пам'ятайте, це місце пам'яті і сюди приходять нечасто, але з бажанням згадати пам'ятні моменти, побути в тиші. Поведінка має бути відповідною. Недарма існують повір'я, що неправильна поведінка в такому місці може спричинити лихо. Як відбувається похорон на цвинтарі, чого не можна робити ми розповімо в статті.

Навіть якщо ви не релігійний, не вірите в забобони, все одно варто врахувати кілька негласних правил. Незнання не звільняє від відповідальності. Відвідування місця поховання зазвичай пов'язані з досить важкими почуттями: скорбота, смуток, біль втрати. І повага до традицій та повір'їв дозволяє не робити дурниці. Навіщо вам шкодити собі?

ритуальные приметы

Ритуальні прикмети та забобони

Ви повинні знати, входити прийнято в бічні двері, тримати руки відкритими. Центральний вхід використовується лише під час похорону. Залишаючи це місце не прийнято обертатися. Відвідування не варто планувати після заходу сонця.

Відвідувати мертвих із порожніми руками не прийнято. Можна принести живі чи штучні квіти. При вході роздати трохи грошей жебракам та поділитися поминальною їжею. Речі, що впали не піднімають – якщо річ упала, вважається, що тепер вона має залишитися покійному. Ключі, телефон та інші цінні речі можна протерти, промити та забрати з собою. Бажано окропити їх Святою водою.

приметы на похоронах


Вагітним і зовсім маленьким дітям відвідувати цвинтар не можна. Варто утриматися від відвідувань навіть у Батьківський день. Вважається, що душа померлого може забрати із собою дитячу душу чи замінити її.

Варто цінувати своє життя на могилі – не треба скаржитися на нього, адже покійник може розцінити це як натяк забрати відвідувача до себе. І хвалитися теж не бажано. Успіх може залишитися на цвинтарі.

Відкрите взуття не дуже підходить для відвідування померлого. Погана прикмета – спіткнутися, але впасти на цвинтар ще гірше. Будьте уважні.

Іти з цвинтаря треба тією дорогою, що прийшли. Потім варто ретельно вимити взуття, щоб земля звідти не потрапила додому. Замерзлі ноги важливо відігріти в теплій воді, а ще краще запалити свічку. Якщо пішли з похорону, утримайтеся від поїздок у гості якийсь час. Ви можете принести смерть у будинок, де приймають.

Прикмети та забобони мають цілком логічну основу. Ці дії допомагають дотримуватись гігієни, намагаються оберігати душевний спокій, щоб покійний спав спокійно, а ми могли продовжити життєвий шлях. Виконання таких простих дій убезпечить від небажаних проблем.

Прикмети на цвинтарі

Кожна людина має свою думку про те, що не можна робити на цвинтарі. Всі ми різні і тому кожен із нас визначає свій «моральний поріг». Хтось відноситься до народних забобонів набагато простіше, інші – навпаки, вважають прикмети на цвинтарі надзвичайно важливими і намагаються робити так, як вчать старожили.

Що не можна робити на цвинтарі та чим це може обернутися за словами людей старшого віку? Розглянемо найважливіші прикмети на цвинтарі:

  • не можна поминати померлу людину міцними напоями – дуже поширене явище, яке слід викорінити. Відповідно до чуток, душа покійного може почати мститися живим;
  • слід бути уважним, розповідаючи про свої майбутні плани під час візиту на цвинтар. Як стверджують старожили, це саме те, чого не можна робити на цвинтарі за жодних обставин. Адже у разі неприємностей душа покійного може пошкодувати Вас і покликати до себе;
  • заборонено влаштовувати на могилі фотосесії. Прикмети на цвинтарі свідчать, що спалахи не дають душі покійного здобути вічний спокій. Крім того, мертва енергетика може проникати у знімки та заважати нормальному життю тих, хто зображений на кадрах.
приметы на кладбище

На окрему увагу заслуговують прикмети дощу на цвинтарі. Якщо під час похорону стояла ясна погода, а в момент поховання раптом вибухнула злива, це вважається хорошим знаком. Подібне явище каже, що сама природа оплакує відхід покійної людини.

Ритуали на цвинтарі

Для багатьох живих людей ритуали на цвинтарі – це щось магічне, сенс якого складно зрозуміти. Але, якщо розглянути цвинтарні ритуали більш детально, частку здорового глузду в них все ж таки можна знайти.

Наприклад, відкуп - процедура, необхідна для обриву зв'язку з душею людини, яка померла. Він проводиться у тих випадках, коли за життя жива та померла людина часто сварилися. І тут відкуп дозволяє «задобрити» душу покійного, попрощатися з нею «по-людськи».

Такі ритуали на цвинтарі як відкуп проводяться із застосуванням алкогольних напоїв. Їх не обов'язково пити. Достатньо залишити на могилі померлого чоловіка пляшку гарної горілки, а на місці поховання жінки – червоне вино. Як правило, цього достатньо, щоб душа покійного вибачила свого кривдника.

Обряди на цвинтарі

Обряди на місці поховання покійного відносяться до найпотужніших методів магічного впливу. Займаються ними переважно досвідчені маги та чаклуни – люди, які мають необхідні навички та знання. Влаштовувати обряди на цвинтарі дилетантам, які бажають закохати в себе людину або, ще гірше, завдати їй шкоди, суворо заборонено. Це може стати трагедією.

ритуалы на кладбище

Обряди на цвинтарі бувають різними. На думку експертів зі світу магії, займатися ними потрібно лише на активних могилах, тобто там, де, як і раніше, живуть духи. Важливо дбайливо ставитися до могили, виявити повагу до померлого. Не допускається пошкодження хреста або пам'ятника, оскільки це може розсердити духів та спрямувати їхній гнів на всіх присутніх на місці поховання.


Часті питання про те, чого не можна робити на цвинтарі

  • ➔ Коли згідно з прикметами краще відвідувати цвинтар?

    Старожили стверджують, що візит на могилу не можна переносити на вечір або час після заходу сонця. Найкраще відвідати місце поховання у першій половині дня.

  • ➔ Чи можна брати додому речі з могили покійного родича?

    Робити це заборонено. Все, що колись було на місці поховання, має залишитись там же. Адже інакше в будинок може проникнути мертва енергетика, яка тільки зашкодить живим.

  • ➔ Чи потрібно боятися падіння на могилі під час похорону?

    Це залежить від низки причин. Якщо людина випадково спіткнулася, нічого страшного в цьому немає. Однак, якщо під час падіння вона опинилася в могилі, призначеній для померлого, це може призвести до величезних проблем.

  • ➔ Що робити, якщо під час похорону з'явилася тварина?

    У цьому разі від неї можна відкупитися. Для цього достатньо дати кішці або собаці ласощі та акуратно прогнати її від себе. У жодному разі не можна бити тварину, адже в її тілі може виявитися дух покійної людини.


Повернення до списку