30.09.2020

Мусульманські пам'ятники в Харкові від компанії Аргест Стоун

Кожне віросповідання має свої традиції поховання. Сучасна Арабська цивілізація є носієм історично-культурних цінностей, які передавалися з покоління до покоління протягом багатьох століть. Представники ісламського вірування свято вшановують завіти предків. Тому мусульманські пам'ятники значно відрізняються від християнських.

Виробнича компанія Аргест Стоун у Харкові шанобливо ставиться до всіх віросповідань. Наші майстри знають особливості поховання ісламської культури, враховують нюанси тієї чи іншої країни.

Оформлення мусульманських могил

мусульманский памятник

Мусульманський світ досить багатогранний, сповнений традицій та умовностей. Створюючи мусульманські пам'ятники, «Аргест Стоун» дотримується суворих правил Ісламу та спирається на побажання родичів.

Іслам вітає аскетичний спосіб життя, не любить розкоші, не сприймає помпезності. Ескізи мусульманських пам'ятників відрізняються суворими формами, лаконічною конструкцією. Тут доречний мінімалізм у всій своїй красі.

Коли фахівці Харківської компанії Аргест Стоун розробляють концепцію майбутнього постаменту, вони враховують:

  • Розташування стосовно Мекки, тобто лицьовою стороною на Схід;
  • Для кого створюється монумент. Жінкам надгробок можна прикрашати квітами, кількістю рівною дітям у сім'ї. Чоловікам дозволено геометричні орнаменти, зображення півмісяця;
  • Традиційну форму мусульманських пам'ятників – постаменти виконують прямокутними;
  • Специфіку релігії та мови. На поверхні надгробка вигравірують арабську в'язь. Фрази беруть з Корану, мусульманських сур. Кожне слово покривається позолотою чи обробляється сусальним золотом;
  • Культурні відмінності. Ім'я та Прізвище померлого обов'язково вказуються. Дати життя найчастіше не наносять. А ось фото відсутнє – не прийнята в арабському світі така традиція.

Оформлення мусульманських могил залежить від побажань родичів померлих. Вони звичайно, дотримуються існуючих канонів, але, як і всі, хочуть зробити своїм близьким щось особливо приємне. Тож наші майстри-художники розробляють індивідуальні зразки мусульманських пам'ятників.

Ми маємо цікаві ідеї, які замовниками сприймаються позитивно. Причому ціна готового проекту є цілком прийнятною. Наші спеціалісти допоможуть вибрати матеріал, декоративні елементи як на могилку, так і на територію навколо неї. Ви завжди, перш ніж купити, можете на сайті зробити самостійний підрахунок вартості за допомогою калькулятора.

Як оформлюються мусульманські пам'ятники на могилу у Харкові?

Незважаючи на суворість Ісламу, сучасні тенденції накладають свій відбиток. Тож зустріти мусульманські пам'ятники фігурної форми у Харкові зараз досить легко. Багато замовників бажають вшанувати пам'ять близьких, створивши їм пам'ятник у вигляді:

  • Скульптурної композиції мінарета;
  • Арки з мечеттю;
  • Півмісяця;
  • Купола мечеті;
  • Книги Корану, манускрипта з сурами.

Зустрічаються мусульманські надгробки, які прикрашаються різьбленими орнаментами, хитромудрим гравіюванням.

Але при цьому мусульмани пам'ятають про суворість, не сприймають химерності. Вони ніколи не встановлюють дорогих меморіальних комплексів. В останні роки оформлення мусульманських пам'ятників стало більш демократичним. З'явилися деякі послаблення. Але правило про відсутність епітафії, фотографії померлого залишилося непорушним.

Щодо вартості, то родичі не прагнуть підібрати бюджетні варіанти. Вони вибирають якісні постаменти із натуральних матеріалів. Вважають за краще купити пам'ятник за індивідуальним проектом, який підкреслить любов, повагу до покійного. Адже ціна не головне, увага безцінна.

Які мусульманські пам'ятники з граніту вибрати для близьких?

мусульманские памятники

Стриманість, скромність – головні критерії, якими керуються представники арабської культури. Мусульманські пам'ятники вирізняються серед інших своєю акуратністю, простотою, лаконічністю конструкцій.

Але, незважаючи на суворі правила Ісламу, ніхто не забороняє "грати" з колірною гамою. Тому багато хто, хто замовляє мусульманські пам'ятники на могилу, вважають за краще вибирати таблички світлих відтінків. Також комбінують палітри надгробка та стели.

Наприклад, мусульманські пам'ятники можуть мати цоколь надгробка зеленого кольору, а стелу – білого. Якщо могильна плита виконана з темного каменю, табличка з арабською в'яззю буде білою або молочного відтінку.

Цікавих комбінацій безліч. У нас можна переглянути фото мусульманських пам'ятників, які ми створили і вже встановили. Варіантів, щоб купити тут і зараз, справді багато.

На сайті представлені виключно наші роботи. Якщо вам сподобалися інші постаменти з інтернету, їх можна замовити у консультантів. Вартість готових проектів залежить від розміру виробу, матеріалу, складності роботи.

Харківські майстри Аргест Стоун виробляють унікальні мусульманські пам'ятники з граніту. Ми працюємо з будь-яким натуральним каменем. Причому не закуповуємо сировину, а самі її видобуваємо. Тому можна замовити мусульманські пам'ятники з дикого каменю, граніту, чудового мармуру.

Природний матеріал має багату текстуру, оригінальний малюнок, неповторний колір. Крім того, у натурального каменю чудові характеристики зносостійкості, доступна ціна, високий термін експлуатації. Граніт більш стійкий до перепадів температур, не боїться вологи, не потребує особливого догляду.

Мусульманські пам'ятники традиційно виготовляють із чорного чи сірого граніту. Але допустима комбінація відтінків зеленого, білого, молочного. Компанія Аргест Стоун допоможе вибрати природний камінь будь-якої чистоти, кольору, розміру.

Наші спеціалісти створять монументи, які підкреслять ваші традиції, віросповідання, данину пошани до померлих.


Повернення до списку