13.05.2021

Як самостійно зміцнити пам'ятник, що нахилився?

З надгробками на місцях поховання родичів стикаються багато жителів Харкова. Як правило, якщо нахилився пам'ятник, причину цього потрібно шукати у неправильній установці стели. Не розгладжений ґрунт, клейка суміш поганої якості та надто м'який каркас – все це погано позначається на стійкості надгробка. Якщо покосився пам'ятник на могилі, то найкращий спосіб вирішити проблему – користуватися послугами експертів.

Как самостоятельно укрепить наклонившийся памятник

Як підняти пам'ятник: пропозиція компанії ArgestStone

Як підняти пам'ятник, якщо немає часу і необхідного досвіду? У такому разі зверніться за допомогою до експертів виробничої компанії ArgestStone. Наші фахівці виконують вирівнювання надгробків у Харкові в порядку, якого вимагає технологія:

  1. Ретельне вирівнювання ґрунту перед монтажем;
  2. Заливання фундаменту та очікування його остаточного застигання;
  3. Додавання землі або піску у разі просідання ґрунту;
  4. Герметичне загортання стиків, що утворюються при встановленні стели та тумби, високоякісною сумішшю;
  5. Зміцнення залізними балками, якщо у цьому виникає потреба.

Ціна поправити пам'ятник, що покосився, в компанії ArgestStone - найнижча в Харкові. При цьому Ви отримуєте можливість скористатися послугами досвідчених спеціалістів, які виконують роботи точно вчасно.

Ми маємо величезний досвід у виготовленні надгробків та стел з граніту. ArgestStone – виробнича компанія з бездоганною репутацією на ринку. Ми надаємо тривалу гарантію на кожен наш надгробок.

Якщо нахилився пам'ятник, не варто намагатись вирішити проблему самостійно. Для цього необхідно використовувати високоякісні матеріали та спеціалізоване обладнання. До того ж виконання робіт своїми руками пов'язане з ризиками, адже вага надгробка досить велика. Будь-який необережний рух може призвести до травмування. Тому, якщо покосився пам'ятник, довірте його ремонт фахівцям.

Реставрация надгробия своими руками

Нахилився пам'ятник: особливості реставрації своїми руками

Відповідь на питання про те, як підняти пам'ятник, що просів, потрібно шукати виходячи зі стану ґрунту на місці поховання. Якщо грунт просів, є шанси, що Ви впораєтеся з ремонтом самостійно.

Якщо нахилився пам'ятник невеликих розмірів, його можна вирівняти, акуратно підчепивши домкратом. Для цього потрібно підняти основу конструкції, підкопати заглиблення і покласти в нього щось рівне і тверде. Для цього підійде міцна плитка, положення якої слід вирівняти за допомогою будівельного рівня, а у вільні порожнечі залити бетонний розчин.

У деяких випадках, якщо покосився пам'ятник, його потрібно розібрати. Потім пошкоджений штир потрібно замінити рівним. Далі потрібно встановити плиту на місце, а всі стики заповнити клейкою речовиною.

Як підняти пам'ятник з граніту, якщо матеріал почав кришитися? Вирішити проблему можна самостійно. Для цього необхідно:

  1. Знежирити поверхню надгробка;
  2. Змішати пісок, рідке скло та цемент, дотримуючись пропорції 3:1:1;
  3. Отриманою сумішшю обробити всі тріщини та потертості;
  4. Проблемні ділянки затерти наждачним папером.

Зберегти ефект допоможе спеціальний захисний розчин, проте наносити його потрібно лише у тих місцях, де немає гравіювання. Інакше написи можуть зникнути.

как поднять просевший памятник

Від чого залежить ціна поправки пам'ятника, що покосився?

На вартість робіт впливає стан надгробків. Якщо воно сильно просіло і для відновлення знадобиться застосування великої кількості будматеріалів, ціна за те, щоб поправити пам'ятник, що покосився, буде вищою. Однак в результаті Ви отримуєте якісний ремонт надгробка, що покосився.

Ціна за поправку пам'ятника, що покосився, також залежить від розмірів надгробка. Якщо роботи виконуються дома просідання великого меморіального комплексу, це піде більше часу і матеріалів. Відповідно, вартість буде вищою. Якщо пам'ятник одинарний, ціна його ремонт буде досить низькою.


Часті питання про те, як підняти пам'ятник, що просів

  • ➔ Яке обладнання може знадобитися для підняття надгробка своїми руками?

    Якщо для цього потрібно замісити цементний розчин, під руками має бути будівельний міксер. Також може стати в нагоді плиткоріз або болгарка з алмазними дисками.

  • ➔ Скільки часу потрібно чекати на висихання цементного розчину для вирівнювання пам'ятника?

    Це залежить від погодних умов. Якщо надворі досить тепло, розчин повністю висохне через добу. Після цього можна продовжити відновлення надгробка.

  • ➔ Чому може просісти пам'ятник на могилі?

    Причин тому кілька. Перша – неправильне встановлення надгробка. Друга - недостатня кількість зміцнюючої арматури під стелою з великою вагою. Третя – природне гниття дощок труни, через що земля під пам'ятником просідає.

  • ➔ Коли встановлювати надгробок, щоб він не просідав?

    В перший рік після поховання монтувати стелу не варто. Найкраще встановити її через рік після похорону. За цей час грунт повністю осяде і буде готовий до монтажу.


Повернення до списку