RSS

09.02.2022 Пам'ятник військовому
Вшанувати військового, що пішов, і продовжити на довгі роки пам'ять про нього покликані пам'ятники з граніту. Граніт саме той камінь, який якнайкраще відображає стійкість сили духу військового, адже ця порода найміцніша у світі.

09.02.2022 Пам'ятники з зеленого граніту
Пам'ятники з зеленого граніту виглядають дуже оригінально та незвично. Вони здатні виділити та привернути увагу до могили покійного, а також відобразити характер та нестандартну творчу натуру покійного. У каталозі майстерні Argest Stone можна знайти безліч різноманітних моделей пам'ятників з зеленого граніту. Також ми можемо виготовити пам'ятники з кількох видів граніту, що поєднуються по колірній палітрі.

08.02.2022 Пам'ятники з червоного граніту
Червоний граніт – досить рідкісна порода граніту. Його не так легко розробляти та добувати. Проте червоний граніт має безліч переваг, пам'ятники на могилу з червоного граніту виходять дуже красивими і незвичайними. У нашій майстерні Argest Stone ви можете замовити виготовлення пам'ятників з червоного граніту порід Лезниківський, Токівський або Капустинський. Ми можемо також запропонувати виготовити комбіновані пам'ятники з різних кольорів.

14.11.2021 Види пам'ятників на могилу
Пам'ятник на могилу є затребуваним атрибутом облагородження місць поховання вже понад 10 років. І це цілком виправдано, адже пам'ятник набагато довговічніший на відміну від дерев'яного хреста. Пам'ятник не потребує частого догляду, він не схильний до впливу навколишнього середовища і що найголовніше, пам'ятник - це відмінний варіант економії.

13.11.2021 Вертикальні пам'ятники. Історія розвитку культури встановлення пам'ятних меморіалів
В Україні, особливо у Харкові, є великий вибір матеріалів для виготовлення пам'ятників: граніт, мармур, бетон, дерево, бронза. Але найкращим варіантом для облагородження могил, безумовно, стануть вертикальні пам'ятники з граніту. Фахівці нашої компанії розробляють найкращі та найякісніші види граніту у світі: граніт Габро, Лезниківський, Капустинський, Василівський, Токівський, Окіс та інші.

09.11.2021 Який пам'ятник краще поставити на могилу
Більшість людей останнім часом все більше віддають перевагу встановленню пам'ятника перед традиційним дерев'яним хрестом. Це пов'язано з практичністю, економічною стороною питання та бажанням зберегти пам'ять про покійного для нащадків. Але який матеріал відповідатиме цим параметрам і в чому причина відмови від дерева, розглянемо далі.

08.11.2021 Пам'ятники з каменю – мода чи данина багатовіковим традиціям?
Нині дуже популярними стали пам'ятники з натурального каменю. Але чим це навіяно: сучасною європейською культурою оформлення могил чи давніми похоронними традиціями різних народів та культур?

09.06.2021 Що означають символи на єврейських могилах
Класичний пам'ятник у єврейському стилі – це плита, що нагадує портал. Подібне оформлення має два значення – пам'ять про зруйнований храм та браму до Раю. У центрі розміщено епітафію, а у верхній частині – барельєф, з певним сюжетом.

08.06.2021 Де собака зарита або цвинтар домашніх тварин по-українськи
Закопати в посадці, викинути в лісі, покласти коробку з померлою животиною в бак для сміття. Так вирішують питання з похороном улюбленої тварини в Україні. І культура ритуальних послуг тварин не сформована. Вона поки що відсутня геть.

13.05.2021 Як самостійно зміцнити пам'ятник, що нахилився?
Часто, саме через неправильну установку, виникає нахил пам'ятника в ту або іншу сторону. Не розгладжений, із самого початку, грунт, м'який каркас і клейка суміш неналежної якості, найчастіше призводять до перекосу надгробків.