08.10.2019

Топ-10 Збірник найпотворніших пам'ятників

Пам'ятники стали повсюдним явищем. Десь вони служать втіленням ідеалів високого мистецтва, а десь приводом для дотепних жартів туристів з усього світу. Бажання прикрасити місто пам'ятним знаком, який символізував би щось особливе, іноді приводить нехитрих архітекторів до досить дивних концептуальних ідей. Туристичний екскурс пам'ятниками стає забавною та веселою пригодою, завдяки бажанню авторів виявити свою творчу індивідуальність. У топ найхимерніших пам'ятників за версією CNN увійшло 10 пам'ятників.
Заключне місце десятки займає пам'ятник, присвячений соціальним мережам. На ньому зображені всім відомі мавпи, кожна з яких сидить або із заплющеними очима, або вухами, або ротом.

странный памятник 1

Дев'яте місце підкорив пам'ятник «Жарт над поліцейським». Він знаходиться в Брюсселі і є забавним поліцейським, якого тримає робітник за ногу, вилазячи з каналізаційного люка.

странный памятник 2

На восьмому місці знаходиться єреванський пам'ятник чоловікам, які охоче займаються своєю улюбленою справою – відпочинком.

странный памятник 3

Сьоме місце зайняв пам'ятник із Праги, пародія на відомий пам'ятник Вацлаву. Там він відтворений у положенні на коні, який перевернуто догори ногами.

странный памятник 4

Пам'ятник людській дурості займає 6 місце. Дурність показується у вигляді людини, що несе на собі осла.

странный памятник 5

У Сінгапурі знаходиться пам'ятник під назвою «Купальники», що зайняв 5 місце топ. Натовп хлопчиків стрибає з берега у воду, створюючи ілюзію руху.

странный памятник 6

4 місце належить пам'ятнику морозива, що тане. Тільки морозиво це незвичайне – синя корова на паличці плавиться на асфальті під палючими променями сонця.

странный памятник 7

Трійку топа відкриває пам'ятник Чарльзу ла Тробі. Все б нічого, але тільки герой стоїть не на постаменті, а на власній голові, виявляючи картину перевернутої людини.

странный памятник 8

На другому місці знаходиться пам'ятник тим, кого не звично бачити увічненими на вулицях стародавнього міста, яким є Вроцлав – пішоходам.

странный памятник 10

І переможцем став пам'ятник Стігу, відкритий цього року у Варшаві.

странный памятник 9


Повернення до списку