13.11.2021

Вертикальні пам'ятники. Історія розвитку культури встановлення пам'ятних меморіалів

У різні часи існувала так звана мода на оформлення місць поховання. Спочатку це були просто кам'яні валуни, земляні кургани, наземні плити, хрести, склепи, а потім почалася епоха розвитку мистецтва та надгробка (особливо знатних людей) ставали дедалі вишуканішими. На місці могил з'явилися різьблені пам'ятники зі скульптурами людей, ангелів, тварин чи абстракцій. Статуї були вертикальними чи горизонтальними. Кожна почесна сім'я хотіла виділитися навіть у манері оформлення поховань.

памятник вертикальный

Пам'ятник вертикальний. Як вибрати найбільш вдалий варіант оформлення?

На щастя, на сьогоднішній день не потрібно бути представником дворянства, щоб мати змогу вшанувати пам'ять про покійного родича, встановивши пам'ятник на його могилі.

Класичним варіантом пам'ятних стел є вертикальні пам'ятники. І на це є низка причин:

  • Пам'ятник вертикальний дає можливість розташувати на ньому максимум інформації про покійне: нанести його великий портрет, прописати ПІБ, дати життя, а також доповнити лазерним гравіюванням або зображеннями;
  • Вертикальні пам'ятники займають трохи місця на цвинтарі, що особливо актуально за умов міських некрополів;
  • Пам'ятники вертикальні часто дуже економічні.

Але трапляються випадки, коли встановлюють вертикальні пам'ятники на двох померлих, похованих поряд. Найчастіше такі пам'ятники встановлюють для близьких друзів чи подружжя. Вертикальні пам'ятники на двох - дуже вдале рішення як з фінансової сторони, так і з точки зору місця. Давайте детально розглянемо, який матеріал краще підібрати для виготовлення вертикального пам'ятника на могилу.

вертикальные памятники на двоих

Вертикальні пам'ятники з граніту. Переваги та види

В Україні, особливо у Харкові, є великий вибір матеріалів для виготовлення пам'ятників: граніт, мармур, бетон, дерево, бронза. Але найкращим варіантом для облагородження могил, безумовно, стануть вертикальні пам'ятники з граніту.

Фахівці нашої компанії розробляють найкращі та найякісніші види граніту у світі: граніт Габро, Лезниківський, Капустинський, Василівський, Токівський, Окіс та інші.

Тому вертикальні пам'ятники з граніту від нашої майстерні відрізняються найвищою якістю і водночас прийнятною ціною.

Переваги вертикальних пам'ятників із граніту від ArgestStone:

  • Міцність.Граніт не кришиться і не ламається. Він не схильний до впливу сонця, дощу, вітру або морозу;
  • Тривалий термін служби.На всі свої вироби з граніту ми гарантуємо 10 років. Але за фактом, гранітні пам'ятники коштують 50, 60 та більше років;
  • Зовнішній вигляд.Відполірований граніт дуже гарно блищить на сонці. Завдяки різноманітності кольорів каменю, що пам'ятники вертикальні або інші вироби знаходять можливості до ще більшої кількості варіантів дизайну;
  • Легкість у догляді.Граніт не потребує особливого догляду. Для підтримки зовнішнього вигляду пам'ятника достатньо лише періодично протирати його вологою ганчіркою.
вертикальные памятники

Як замовити вертикальні пам'ятники від ArgestStone?

Майстерня ArgestStone вже понад 10 років працює на ринку виробництва пам'ятників та пам'ятних меморіалів. Ми гарантуємо найвищу якість наших виробів, а також пропонуємо наступні супутні послуги:

  • Безкоштовну доставку наших виробів на будь-який з цвинтарів Харкова або Харківської області;
  • Професійне встановлення пам'ятників;
  • Безкоштовне зберігання пам'ятників у холодну пору року на нашому складі;
  • Можливість розстрочення оплати замовлення;
  • Розробку індивідуальної ЗД моделі пам'ятника;
  • Послугу облаштування та подальшого догляду за місцем поховання.

Часті питання про вертикальні пам'ятники:

  • ➔ Яка вартість вертикальних пам'ятників для двох?

    Ціна на пам'ятники різниться і залежить від моделі пам'ятника, стандартного чи індивідуального дизайну та іншого. Точну ціну на пам'ятники вам прорахує менеджер компанії по телефону або в одному з наших магазинів.

  • ➔ Якими розмірами бувають вертикальні пам'ятники на могилу?

    Вертикальні надгробки можна виконати у будь-якому розмірі. Наш дизайнер створить вам 3Д модель пам'ятника виходячи з ваших побажань.

  • ➔ Чи можна замовити установку пам'ятника?

    Так, наші фахівці надають послугу з встановлення пам'ятників на цвинтарі Харкова та Харківської області.

  • ➔ Як доглядати гранітні пам'ятники?

    Догляд за пам'ятниками дуже простий – досить іноді протирати його вологою тканиною чи серветками.


Повернення до списку