14.11.2021

Види пам'ятників на могилу

Пам'ятник на могилу є затребуваним атрибутом облагородження місць поховання вже понад 10 років. І це цілком виправдано, адже пам'ятник набагато довговічніший на відміну від дерев'яного хреста. Пам'ятник не потребує частого догляду, він не схильний до впливу навколишнього середовища і що найголовніше, пам'ятник - це відмінний варіант економії.

виды памятников на могилу

Види надгробних пам'ятників

Сьогодні існує безліч видів надгробків, які можна розділити за формою та використовуваним матеріалом для їх виробництва.

Види надгробних пам'яток за матеріалом:

  • Дерев'яні пам'ятники чи хрести. Безперечно, дерево є традиційним матеріалом для виготовлення пам'ятників. Але нині з дерева переважно виготовляються хрести. Але мінус дерева в тому, що з часом воно темніє і починає впливати на погодні умови. Якщо клімат переважно сухий - дерево розсихається і кришиться, якщо клімат вологий - дерево гниє. При виборі встановлення дерев'яного хреста або різьбленого пам'ятника, варто враховувати, що термін служби його буде не більше 2-3 років, протягом яких вам потрібно буде активно доглядати його (зачищати, фарбувати або покривати лаком);
  • Пам'ятники чи плити із цементу.Цей вид надгробків був дуже поширений раніше. Але в силу того, що цемент має властивість швидко приходити в непридатність і кришитися, особливо якщо грунт під ним просідає, такі види пам'ятників на могилу втратили свою популярність і актуальність;
  • Мармурові пам'ятники – дуже гарний варіант оформлення могили. Але разом з тим мармур служить лише 5-6 років, а далі активно починає темніти і покриватися мохом. Для догляду за мармуровою пам'яткою потрібно чимало сил і часу, що робить цей вид надгробних пам'яток не дуже затребуваним.
  • Гранітні пам'ятники. Найпопулярніший вид пам'ятників на цвинтарі на сьогоднішній день не лише в Україні, а й у всьому світі. Гранітні пам'ятники не вимагають особливого догляду, але разом з тим вони довговічні і служать понад 50-60 років.

Види пам'ятників із граніту

Гранітні пам'ятники можна розділити на підвиди, різні за формою та оформленням. Форми гранітних пам'яток бувають абсолютно різними, але найбільш класичними є одинарні вертикальні та подвійні горизонтальні.

Але на цьому їхнє різноманіття не закінчується. Граніт - той матеріал, який незважаючи на свою високу міцність, дуже м'який до обробки. І це означає, що замовляючи пам'ятник з граніту, ви можете вибрати відповідний варіант оформлення, а наші майстри без проблем виконають усі роботи з його створення.

Підібрати варіант оформлення пам'ятника ви можете у каталозі на нашому сайті або завітавши до одного з наших магазинів у Харкові чи Харківській області. Ми також можемо створити авторський проект пам'ятника чи меморіального комплексу, який передасть усю скорботу та любов до покійного.

виды памятников из гранита

Види пам'ятників із граніту за кольорами

Компанія ArgestStone є не тільки виробником пам'ятників, ми вже понад 10 років видобуваємо граніт найвищої якості, тому на 100% упевнені у своєму продукті. У нас ви можете замовити пам'ятник з наступних видів граніту: Габро, Лезниківський, Капустинський, Леопард, Крутнівський, Старобабанський, Олифа, Межирічка, Маславський, Лабрадорит, Крупський, Василівський, Токівський. Всі ці види граніту мають різні кольори та високу міцність. Ви можете замовити пам'ятник або меморіальний комплекс будь-яких представлених кольорів граніту як у чистому вигляді, так і в комбінації різних кольорів.


Часті питання про види пам'ятників на могилу:

  • ➔ Який вид пам'ятника на могилу найактуальніший на замовлення?

    Найпоширенішими видами пам'ятників на цвинтарі, що часто замовляються, є пам'ятники горизонтальні або вертикальні з чорного граніту Габро. У нашому каталозі ви знайдете безліч варіантів виконання та оформлення таких пам'яток.

  • ➔ Які види пам'ятників із граніту за кольорами найміцніші?

    Будь-який вигляд та колір граніту дуже міцний і прослужить не один десяток років. Наша майстерня дає гарантію на свої вироби 10 років, але на практиці гранітні пам'ятники не втрачають своєї міцності та зовнішнього вигляду навіть через 50 років.

  • ➔ Чи можлива доставка ваших виробів по Харкову чи Харківській області?

    Так, за умови замовлення монтажу будь-якого виду пам'ятника на могилу, ми надаємо послугу безкоштовної доставки виробу.

  • ➔ Чи можу я розбити платіж на кілька частин під час замовлення пам'ятника в Харкові?

    Так, ми маємо послугу розстрочення платежу за наші вироби. Ми також надаємо послугу безкоштовного зберігання пам'ятників у холодну пору року на нашому складі.


Повернення до списку