07.10.2019

Що не так із китайським гранітом?

Клієнти часто цікавляться китайським гранітом, чи правда він гірший за якістю, чим відрізняється? Цей китайський камінь поширений у продажу, він добре виглядає, чорного кольору та дешевший в ціні.

Говорити про те, що китайський граніт огидної якості, а наш відмінної — безпідставно і безглуздо. Граніт - це матеріал, створений самою природою, він не може бути поганої якості, тому що повсюдно поширений в Китаї. Можете вивчити, що за камінь габродіабаз у Вікіпедії за наступним посиланням: http://ru.wikipedia.org/wiki/Габбродиабаз.

На сьогоднішній день граніт або габро в чорному виконанні, який застосовується при створенні пам'ятників з граніту, видобувають у різних країнах, таких як: Австралія, Україна, Китай, Індія та Карелія.

Доставити в Україну граніт з Австралії чи Індії надто затратна справа, тому суперником українському Габро, вважається Шанксі блек граніт, доставлений із Китаю.

Шанксі блек граніт, буває різних видів залежно від складу, він відрізняється на вигляд:

1. Шанксі блек А - граніт вищого класу. Має рівний чорний колір, дуже привабливий, без вад камінь, але занадто дорогий до того ж, вкрай рідкісний, навіть у самому Китаї.

2. Шанксі блек B - цей граніт дешевший і більш поширений, ніж попередній, колір не такий темний, трохи більше вкраплень сірого кварцу, але враховуючи податок на митницю та доставку, він коштує дорожче.

3. Сірі сорти граніту – не дорогі та поширені в Китаї.

Деякі нечесні виробники за допомогою хімічних речовин дофарбовують його до чорного кольору.Зовнішній вигляд та термін служби такого каменю залежить від використаного барвника та майстерності китайських «малярів», згодом фарба почне стиратися та «плисти», термін служби такого каменю в середньому 3—5 років. На жаль, такий камінь зазвичай до нас і привозять.

Якщо ви довіряєте своєму продавцю і немає сумніву в тому, що пам'ятник виготовили із справжнього Шанксі блек В (або можливо А), то можете сміливо використати такий варіант, але за інших обставин має місце подумати про доцільність такої витрати грошей. Як виявляється насправді, практично все, що привозять до нас з Китаю, у кращому разі пофарбований сірий граніт, а в гіршому — полімерграніт, який з часом, буквально кілька років, тьмяніє і набухає від постійних коливань температури.


Повернення до списку