07.10.2019

Десятка (Top-10) найоригінальніших пам'ятників у світі

На нашій планеті існує така величезна кількість пам'ятників, що й не перелічиш. Однак завжди є те, що виділяється із загальної маси, і пам'ятники тут не є винятком. Пропонуємо вам міні-огляд топової десятки найоригінальніших статуй світу.


Пам'ятник блювоті (країна - Англія)
Памятник рвоте
Навряд чи у когось цей монумент викличе естетичне задоволення, проте не помітити його точно неможливо. Пам'ятник блювоті розташований біля лондонського Southbank Centre і виконаний він у вигляді такого дивного фонтану.

Пам'ятник попі (країна - Ізраїль)
Памятник попе
Бажаєте пройти до інституту Вейцмана? Вашим орієнтиром стане кам'яна статуя попи, адже вона розташована неподалік цієї освітньої установи. Цікаво, це якось пов'язано?


Пам'ятник вказівному пальцю та носу (країна - Швеція)
Памятник указательному пальцу и носу
Величезні ніс та вказівний палець виглядають з-під вод стокгольмської річки. І туристи, і самі стокгольмці досі запитують себе — куди показує палець підводного гіганта? Є такі варіанти: а) на людей, що проходять мостом; б) на Юпітер; в) палець встановлений довільно. А як ви думаєте?


Пам'ятник Ла Тробу (країна - Австралія)
Памятник Ла Тробу
Архітектор Чарль Робб вирішив не відставати в оригінальності та створив пам'ятник Ла Тробу — першому віце-губернатору штату Вікторія, який раніше був колонією. У чому оригінальність? Та в тому, що перевернув архітектор віце-губернатора догори дригом. Прямо біля Університету Ла Троба у Мельбурні.


Пам'ятник їжі (країна - Швейцарія)
Памятник еде
Одного разу корпорація NESTLE вирішила прикрасити Женевське озеро і... "устромила" величезну вилку в його дно. Тепер столовий прилад видно здалеку і є своєрідною міткою, адже неподалік озера знаходиться штаб-квартира NESTLE.


Скульптура Ван Гогу (країна - Франція)
Скульптура Ван Гогу
Скульптор Бруно Каталано виявив дуже незвичайний підхід до зображення знаменитого художника. Пам'ятник Ван Гогу наче «з'їдений» наполовину, і в цьому є глибоке значення. Таким чином, скульптор показав душевну порожнечу, яка мучила художника все його життя.


Пам'ятник голові-кубу (країна - Франція)
Памятник голове-кубу
Ця пам'ятка має і шию, і нижню частину обличчя, але все, що розташоване вище, є куб. А в цьому кубі, між іншим, знаходиться адміністрація бібліотеки Ніцци! Французи, безумовно, вміють поєднувати приємне із корисним.


Скульптура корови у скафандрі (країна – Швеція)
Скульптура коровы в скафандре
Незвичайний монумент висить у повітрі над однією з вулиць Стокгольма. Спочатку корів у скафандрі було кілька, і розвісили їх на честь виборів до Парламенту у 2004 році. У чому була ідея — загадка, але одна з тварин, як і раніше, тішить око місцевих жителів.


Пам'ятник прищіпці (країна США)
Памятник прищепке
15-метровий монумент було зведено у 1974 році у Філадельфії архітектором Клаусом Ольденбургом. Вважається, що задум належить американцеві, який розбагатів саме на прищіпках.


Пам'ятник твору «Спокуса святого Антонія» (країна – Англія)
Памятник произведению «Искушение святого Антония»
Слон на довгих лапках комахи та конусом на спині — це переказ у вигляді скульптури картини С. Далі «Спокуса святого Антонія». Є версія, що цей дивний слон галюцинація художника. Висота монумента становить 9,5 м.


Повернення до списку