15.12.2020

Фільми після смерті близької людини, які допоможуть Вам впоратися з втратою

Втрата близької людини – найбільше горе, яке може зустрітися по дорозі кожного з нас. Найжахливіше те, що підготуватися до цієї події практично неможливо, навіть якщо швидка смерть людини була очевидною, вона назавжди залишить слід у нашій пам'яті. Існують різні способи послабити біль після смерті близького, наприклад, багато хто воліє дивитися фільми про людей зі схожою долею, щоб не почуватися самотньо в цьому світі, спробувати повторити дії головного героя, які спрямовані на згладжування ситуації. Команда майстерні «Argest Stone» у Харкові підготувала невеликий список гідних фільмів про смерть, які допоможуть Вам впоратися із втратою. Можливо, деякі з них здадуться Вам недоречними, проте дані картини викликають незрозумілі почуття, незважаючи на сюжет.

фильм после смерти близкого

Фільми про смерть батьків

Батьки є головною цінністю кожного з нас. Їхній відхід в інший світ завжди супроводжується неймовірним смутком. Ось кілька фільмів про те, як герої фільмів пережили цю втрату.

  1. «Леон» - легендарний фільм Люка Бессона 1994 року, де головні ролі виконує молодий Жан Рено та юна Наталі Портман. Героїня Наталі Портман втрачає батьків на самому початку історії. Навіть після їхнього вбивства дівчинка не впала духом, а знайшла вихід із ситуації. У фільмі присутні безліч сцен жорстокості, проте головна думка все ж таки передана чудово – за своїх батьків і близьких потрібно стояти до кінця, тому що сім'я – це найцінніше, що є в нашому житті;
  2. «Бетмен» - всі фільми про персонажа коміксів Бетмена, старі чи нові, супроводжуються страшним горем через втрату батьків хлопчиком у підлітковому віці. Дана картина розкриває сильні якості головного героя, показує можливості людини, яка пережила смерть батьків, не здалася і вибрала для себе добрий шлях допомоги нужденним;
  3. «Король Лев» - старий добрий мультиплікаційний фільм про смерть тата головного героя – Сімби, і про те, як він, незважаючи ні на що, став великим мешканцем африканської савани, який шанується далеко за межами свого житла. Унікальність цієї картини у цьому, що у різному віці людина зауважує для себе дедалі тонші почуття, які хотів передати автор.
фильм про смерть родителей

Смерть другої половинки у фільмі

Відхід з життя дружини або чоловіка для багатьох є причиною депресії, пристрасті до алкоголю та інших неприємностей. Які фільми можна переглянути на цю тематику?

  1. «Привид» - фантастичний фільм 1990 року, де молода закохана пара планує одружитися, проте наречений стає жертвою вбивства. Убита горем наречена і не підозрює, що душа її коханого постійно знаходиться поруч із нею, допомагаючи та показуючи всю силу свого неймовірного кохання.
  2. «P.S Я люблю тебе» - психологічна мелодрама про велике кохання молодої пари. За сюжетом чоловік хворіє на рак, і невдовзі помирає. Після смерті чоловіка дівчина починає знаходити листи, які він писав їй під час хвороби. У листах він постійно жартує та змушує власну дружину потрапляти у різні пригоди.
  3. «Один день» - приголомшливий фільм про пару середніх років – Емму та Декстера, які вирішили бути разом через 20 років дружби. Незабаром Емму збиває автомобіль, і вона гине. На допомогу вбитому горем Декстеру приходить його батько, який своїми порадами повертає сина з глибокої депресії.

Чи варто дивитися фільми про смерть?

Однозначної відповіді це питання немає. Багатьом такий спосіб впоратися з відходом близької людини дуже допомагає, інших відштовхує. У будь-якому випадку, смерть у фільмі завжди викликає сильні емоції, а відчуття, що ти не один пережив горе втрати може надати сили і допомогти відновитися.


Повернення до списку