19.12.2019

Як красиво оформити могилу на цвинтарі?

Отже, ви тільки вибираєте, що встановити: гранітний пам'ятник, комплекс, статую, скульптуру та важкий гранітний хрест. І саме на цьому етапі необхідно подбати про те, як виглядатиме могила загалом і які елементи роблять її гармонійною.

Адміністрація цвинтаря зазвичай виділяє ділянку розмірами 2*2.5 або 2*1,8 метра. Якщо бронюєте на двох, то місце буде більшим. Самостійно не варто захоплювати велику територію, оскільки незаконне поховання може зноситися без попередження.

Благоустрій гробниці починайте, керуючись власним смаком, побажаннями померлого чи родичів. Що може входити до композиції:

●різьблена стела з одного або декількох видів граніту

●скульптури

●вазони для квітів або відкритий квітник

●бордюр з гармонійними кулями

●облицювання плиткою або встановлення протиусадкової плити

●композиції з живих квітів та чагарників

●додаткові написи до гравіювання


Форма напису та фото

Домінують нескладні позачасові форми. Майже на всіх пам'ятниках роблять гравірований портрет. Сучасна технологія дозволяє відтворювати повнокольорові фотографії під склом або на емальованій табличці. Гравіювання дозволяє нанести вибрану епітафію та додати зображення на зворотний бік пам'ятника. Можна зобразити квіткові орнаменти, пейзаж, зображення святих, релігійну символіку, а також професію чи хобі покійного.


Які квіти вибрати для оформлення надгробка?

Квіти чи чагарник – не обов'язковий елемент могили, але прикраса ними зробить гробницю більш естетичною. Варто врахувати, що на деяких цвинтарях заборонено висаджувати дерева або чагарники. Дозволено лише низькорослі квіти. Але є місця поховань, які перебувають за містом і не маю таких суворих обмежень. Тоді у вас свобода фантазії: ви можете створити композицію з багаторічних і однорічних рослин, підібрати їх по темпу зростання і періоду цвітіння. Часто для цього використовують вічнозелені та хвойні породи: ялівець, блакитну ялинку, самшит тощо.


Елементи оформлення могилки

Огородження - це як ідеальне обрамлення всього майданчика та захист від сторонніх ніг. Меморіальний комплекс з кованою огорожею або гранітними елементами виглядає красиво і вся композиція завершеною. Лавки та столики підбираються точно під загальний стиль поховання. Ваза, лампадка, поліровані кулі із граніту або мармуру можуть доповнити та внести нотку вишуканості.

У такому разі стела виглядатиме не самотнім пам'ятником на голому тлі, а частиною цілісної спеціально розробленої гармонізованої композиції.


Повернення до списку