19.12.2019

Як відполірувати граніт у домашніх умовах

Граніт відрізняється багатством кольорів та візерунків. З нього роблять пам'ятники, сходи, облицювальні панелі та будівельні матеріали. І все завдяки дуже високій твердості та естетичній пишності. Але згодом навіть він ушкоджується і частково втрачає свою первозданну красу. Щоб використовувати його довгий час насолоджуватися його властивостями та привабливим зовнішнім виглядом, просочення, полірування та шліфування граніту повинні бути зроблені заздалегідь. Завдяки цим діям можна зберегти сяючу красу та цілісність каменю протягом тривалого часу.

Етапи шліфування та полірування граніту

Спочатку потрібно очистити поверхню спеціалізованими миючими засобами. Варто врахувати, що не всі засоби по догляду підходять. Уважно читайте склад. Можливо провести тест на звороті каменю. Мармур, наприклад, більш чутливий ніж граніт.

Другий крок – провести уважне обстеження поверхні. Усі сколи, тріщини, подряпини мають бути помічені. Зламаний елемент має бути повністю вилучений та замінений на повноцінний.

Далі приступаємо до шліфування та полірування. Для полірування великих поверхонь, таких якгранітний пам'ятник, сходи або стільниці використовуємо алмазні круги. Зернистість та діаметр підбираємо залежно від площі та глибини пошкоджень. Для глибокого шліфування вибираємо диски для більш грубої роботи. Поступово знижуємо зернистість.

Полірування робимо на розмірі зерна 80 -120 з поліролем та полірувальними пастами. Ретельно опрацьовуємо всі ділянки поетапно добиваючись ідеальної гладкості та блиску. Це кропіткий та тривалий процес.

Після завершення всіх робіт потрібно повністю вимити та очистити всі елементи від кам'яного пилу та уламків.

Чим обробляють гранітні плити для захисту?

Щоб зберегти максимально довго цілісність каменю, потрібно виконати три пункти:

●Провести процедуру кристалізації, це покращує структуру граніту та мармуру та підвищує його якість.

●Обробити всю площу засобами захисту від вологи та жиру.

●Обробити спеціальним лаком для водостійкості та сяйва.

Запобіжні заходи:

При обробці кам'яних стел потрібен повний захист відкритих частин тіла і особливо обличчя та очей. Так як при обробці використовується вода, варто перевірити заземлення підлоги і прилеглої території. І тому що весь процес досить пильний і шумний використовуйте засоби захисту для вух, очей і носа.


Повернення до списку