19.12.2019

Як правильно доглядати за гранітними пам'ятниками?

 

Дощ, сніг, перепади температури, фекалії птахів, мох, засохлий бур'ян, листя, що впало, з дерев на могилі псують зовнішній вигляд пам'ятника і всієї ділянки поховання. Граніт і мармур може стояти десятиліття, але все-таки потребує догляду і трохи уваги.

Ось кілька порад, як правильно здійснювати догляд за пам'ятниками своїми руками.

Щоб його оновити, потрібно очистити стелу та гранітні елементи. Для цього робимо мильний розчин без агресивних компонентів, адже натуральний камінь при поліруванні обробляють воском або лаком. Абразивні та кислотні складові категорично заборонено використовувати для обробки поверхні надгробного елемента.

 

Етапи очищення надгробка:

❖ Протерти всі поверхні тканиною або щіткою. Ретельно зібрати все сміття. Заборонено використання металевих щіток та інструменту, який може подряпати та порушити цілісність поверхні.

❖Чим мити гранітний пам'ятник? Простою водою при плюсовій температурі повітря. Взимку цього робити не варто. Губка, тканина з мікрофібри плюс рідина для миття посуду ідеально впораються із завданням.

❖Не рекомендуємо використовувати препарати із супермаркетів або будівельних магазинів. Неперевірений засіб може залишити розводи та каламутні смуги на поліруванні натурального каменю. Особливо будьте обережні з розчинниками. Після цього потрібно полірувати граніт наново.

❖Для того, щоб освіжити гравіювання краще використовувати спеціалізований засіб, який використовують лише гранітні майстерні. В Аргест Стоун ви можете придбати його у будь-якому магазині нашої мережі.

❖На зиму обов'язково видаліть рідину з вази та накрийте її зверху. Всередину варто покласти шматочок поролону чи мочалку.

❖Видаліть залишки воску від свічки, а краще встановіть закритий свічник. Використовуйте круглі свічки у металевій основі. Вони не течуть і не залишають слідів на монументі.

Навіть старий могильний мармуровий або гранітний камінь, що багато років стоїть на цвинтарі, може виглядати як новий. Чищення гранітного пам'ятника поверне йому чудовий вигляд.

Якщо все правильно зробити, могила і вся ділянка навколо виглядатиме акуратно і доглянуто багато років і вся сім'я зможе збиратися щоб згадати родича.

Якщо ви не можете очистити забруднені поверхні надгробків, на ньому з'явилися сколи або пошкодження, будь ласка, зв'яжіться з нами. Ми запропонуємо перевірені препарати, які легко видаляють найсерйозніші плями або відкладення на пам'ятнику. При необхідності може бути виконане полірування пам'ятного каменю, відновлення гравіювання портрета. Ця робота займає деякий час, але результат вас порадує.


Повернення до списку