19.12.2019

Які квіти можна посадити на цвинтарі?

Прикрасити та озеленити могилку бажано за певними правилами, щоб пам'ятне місце виглядало доглянуто протягом тривалого часу.

Підходи до озеленення цвинтарів

Традиційно під поховання відводять великі покинуті місця, що не використовуються, пустирі. Необхідно облаштувати її та облагородити за рахунок посадки зелені.

Одна п'ята площі має бути відведена під зелені насадження. За їх рахунок забезпечується зовнішній вигляд, ступінь провітрювання та інсоляція.

Лісиста частина на вибраній території допомагає впоратися із завданням. Дерева на початковому етапі вирубуються, щоб з'явилисямісця для поховання. Однак решта дерев по всій площі не знищується - вони служать базою для подальшого оформлення.

Рекомендують використовувати квіти як поділ зон або квадратів на цвинтарі, щоб відвідувачі мали додаткові орієнтири. Територія велика, а відвідувати гробницю людині доводиться нечасто. Відвідувачі можуть просто заблукати серед монументів.

Для висадки можна використовувати популярні дерева, що добре приживаються: березу, дуб, клен. За бажання їх можна замінити або комбінувати з чагарниками. Добре підходить повисла береза, козяча верба, крилатий бересклет, барбарис, вічнозелений самшит. Утримайтеся від видів з шипами та колючками типу троянд або глоду. Вони можуть заважати переміщенню і поранити до крові людей, що проходять поруч.

Варто розглядати розсаду з повільним зростанням. Сосна та кедр, які поступово виростатимуть до великих розмірів або китайський ялівець. При виборі варто врахувати, що насадження мають виглядати акуратно протягом усього року, а не лише літнього періоду. Хвойні види із цим завданням справляються дуже успішно.

Які квіти можна посадити на цвинтарі

Однорічники ростуть швидко, але вимагають догляду та регулярного поливу. А ось деякі багаторічники стійкі стойкие (русс) до погодних умов і майже невибагливі: аліссум, ірис, гіпсофіл.

Ось які квіти посадити на цвинтарі багаторічні: волошки, ромашки, хризантеми, тюльпани, півонії. Також підійдуть килимові сорти, що стеляться: каменяломки, арабіса, молодило, фіалки, барвінок. Вони будуть створювати універсальну композицію як для могилки бабусі, батьків, так і подружжя і особливо діток.


Повернення до списку