11.09.2020

Який граніт найкращий для пам'ятника?


Пам'ятники встановлюють не на 1 рік, тому при виборі матеріалу дуже важливо уважно ознайомитись з характеристиками. Наразі виробники у Харкові пропонують величезний вибір як натурального каменю, так і масу імітацій під граніт та мармур. Кожен з них має свої сильні і слабкі сторони, але при виборі варто врахувати не лише вартість граніту для пам'ятника, яка значно вища за інші матеріали.

Всі пам'ятники на території України зазвичай розташовуються просто неба і піддаються впливу всіх видів природних явищ цієї території: сніг, дощ, вітер, мороз, спека. І всі ці прояви природи циклічно повторюються щосезону. Також варто врахувати, що пам'ятник розташовується безпосередньо на землю або протизбіжні плити. Тому до погоди додається і ймовірність поширення грибків, цвілі, забруднення від ґрунту та проростання трави. Птахи та дрібні гризуни на цвинтарі можуть залишати свої відходи життєдіяльності та псувати зовнішній вигляд надгробка.


Ціна на Граніт для пам'ятника


Купити граніт для пам'ятника, це мудре рішення, адже він простоїть понад 50 років та збереже гідний зовнішній вигляд та цілісність. Мармурова крихта, залізобетон, керамограніт, пластик і всі види імітації хоч і коштують дешевше, але їх властивості набагато нижчі за міцністю, стійкістю, довговічністю ніж у граніту. Такі пам'ятники мають властивість руйнуватися набагато швидше і вже через 3-5 років буде потрібен капітальний ремонт та повна заміна надгробка. Це знову вимагатиме від покупця вкладень коштів та час на пошук монумента та нову установку.

Щоб позбавити покупців таких переживань ми наполегливо рекомендуємо вибирати пам'ятник з граніту і мармуру. Граніт це магма, яка пройшла витримку в надрах Землі протягом понад 1000 років. Завдяки цьому він має просто феноменальні характеристики, які недоступні його штучним аналогам.

Міцність каменю залежить від 2-х показників: від швидкості виходу магми з надр землі та швидкості її застигання. Коли магма виходить повільно і утворює поклади в глибині ближче до геологічної кори, через якийсь час формується найміцніший матеріал для декоративних, будівельних і ритуальних видів робіт. Глибокий неповторний колір і унікальний розкішний малюнок не залишать байдужим жодного поціновувача природного каменю. Українські граніти зарекомендували себе як високоякісні матеріали, з величезною палітрою кольорів та різноманітністю текстури.


Де можна купити якісний граніт у Харкові?


У каталозі гранітної майстерні Argest Stone ви можете знайти повний перелік видів граніту для пам'ятника: Лабрадорит, Маславський камінь, Габро, Токівський та багато інших якісних видів натурального каменю. Можна придбати граніт для пам'ятника як одного відтінку, так і підібрати 2 та 3 тони для створення 3D ефекту. Більша частина граніту видобувається на території України та дбайливо доставляється до Харкова, щоб наші замовники могли мати вибір при оформленні замовлення. Зарубіжні матеріали вище за вартістю за рахунок націнки на доставку в країну. Ви можете замовити будь-який варіант та бути впевненим, що Аргест Стоун виконає замовлення вчасно та в повному обсязі.

 

Телефонуйте прямо зараз і отримайте повну консультацію щодо видів каменю та можливостей його застосування.


Повернення до списку