08.02.2021

Що робити з речами померлого?

Через деякий час після похорону родичі починають замислюватися, що робити з одягом померлого. Варіантів не так вже й багато: викинути, віддати нужденним або продати, якщо речі покійника мають велику фінансову цінність.

Що робити з речами померлої матері?

Втрата матері – величезна трагедія, яку кожна людина переживає з особливою тяжкістю. Багатьом хочеться залишити хоч щось на згадку про неї, але чи можна зберігати речі померлої мами? Є кілька думок, і всі вони відрізняються.

Священнослужителі стверджують, що речі померлої мами краще віддати на благодійність. Їх можна подарувати нужденним чи продати, а гроші роздати бездомним чи пожертвувати до церкви.

Водночас люди, які втратили матір, переконані, що деякі речі померлої мами можна зберігати. Адже раніше ювелірні вироби чи одяг рідної матері допомогли кожному їх легше пережити її втрату.

что делать с вещами умершего

Але, як би там не було, речі померлої мами концентрують у собі мертву енергію. Якою б турботливою не була мати, та як би вона не любила своїх дітей, після її смерті одяг втрачає живу енергетику. Зберігання і особливо використання таких речей може бути дуже небезпечним для здоров'я дітей покійної.

Що робити з речами померлого від раку?

Онкологічні захворювання – одна з найпоширеніших причин смерті. Дуже небагатьом вдається вилікуватися від такої небезпечної недуги. Більшість людей помирають і коли це відбувається, родичам доводиться вирішувати, що робити з речами померлого.

Одяг покійного, який помер від онкології, найкраще віддати нужденним. Якщо речі померлого від раку мають велику цінність, ніхто не забороняє їх продавати. Проте гроші, отримані від цього, треба віддати на благодійність.

что делать с вещами умершей мамы

Габаритніші речі померлого від раку - ліжко, стільці та інші предмети меблів, також необхідно роздати. Адже навряд чи родичам захочеться спати на ліжку, де ще недавно мучився померлий.

Що робити з речами померлого чоловіка?

Кожній вдові дуже складно змиритися із втратою чоловіка. Адже після його смерті у будинку залишаються речі померлого чоловіка. Багато хто вирішує залишити хоч щось на згадку про нього, інші намагаються якнайшвидше позбутися речей, адже вони продовжують нагадувати про жахливу втрату.

что делать с вещами умершего от рака

Що робити з речами померлого чоловіка? Священики та екстрасенси сходяться до однієї думки: їх краще роздати, знайти безпритульних, яким вони знадобляться. Якщо ж ніхто не хоче носити одяг покійного, його доведеться викинути.

Що робити з речами, в яких померла людина?

Одяг, у якому померла людина, не можна зберігати в будинку. Але що робити з речами померлого? Священики переконані, що одяг необхідно випрати і віддати на благодійність, однак багато хто вважає, що такий одяг слід негайно спалити.

Якщо родичі не знають, що робити з одягом, у якому померла людина, можна звернутися за порадою до екстрасенсів. Серед експертів питання про те, що робити з речами померлих, прийнято трактувати з погляду енергетичного наповнення. Вважається, що одяг покійного стає джерелом мертвої енергетики, яка не принесе нічого доброго живим людям.

Особливо обережними слід бути людям, чий покійний родич за життя зазнавав великих труднощів. Що роблять з речами померлих у таких випадках? Їх викидають або, що ще краще, спалюють.


Часті питання про речі померлої людини

  • ➔ Після смерті залишився годинник померлої людини – що з ними робити, якщо викидати шкода?

    Священнослужителі радять продавати будь-які речі, які мають велику цінність. Однак годинник може відігравати важливу роль для родичів, особливо якщо це сімейна реліквія. У такому разі їх краще освятити та сховати.

  • ➔ Що робити з одягом померлої людини, якщо вона загинула в авто або авіакатастрофі?

    Як правило, одяг загиблого не становить будь-якої цінності. У деяких випадках від нього взагалі нічого не лишається. Якщо речі збереглися, їх слід викинути або спалити.

  • ➔ Чи можна користуватися мобільним телефоном померлого родича або краще його продати?

    Телефон – відносно нова річ у житті сучасної людини, тому однозначної думки у священиків із цього приводу немає. Екстрасенси вважають, що телефон померлого краще відразу продати.

  • ➔ Коли краще почати роздавати речі покійного родича – на 9-й чи 40-й день після його смерті?

    Рідня має право вирішувати це на свій розсуд. Головне – не виносити їх із дому до 9-го дня. Вважається, що протягом цього часу душа людини все ще відчуває прихильність до речей.


Повернення до списку