10.05.2021

Чи ставити пам'ятник ненародженим дітям?

Відчути радість материнства, на жаль, можуть не всі жінки. Так буває, що народжуються мертві діти, чиє серце зупинилося ще в утробі, так і не побачивши білого світу. Безумовно, мертва дитина – це величезне горе кожної сім'ї.

Дитя, якого так чекали батьки, не менше за інших заслуговувало жити, любити і бути коханим. Від того, відчуваючи безмірний смуток, багато сімей вирішують встановлювати пам'ятник ненародженим дітям, бажаючи увічнити свою любов до дитини, якій не судилося народитися живою.

памятник нерожденным детям

Народилася мертва дитина: ставити надгробок чи ні?

У лікарській практиці дітей, які так і не досягли 28-тижневого віку, вважають плодом, фактично називаючи їх останки біоматеріалом. По суті, факту народження цих дітей зафіксовано не було, тому плід, мертвонароджена дитина, не може отримати довідки про смерть, через що поховати її на цвинтарі не вдасться. Для цього потрібно надати оригінали документів, які ніхто не видасть.

Якщо ж дитина померла під час пологів або на 197 день свого життя, її можна поховати як повноцінного громадянина України. Спеціально для таких випадків у нашій країні є виплати. За ними можна звернутися, як тільки батьки померлої дитини отримають довідку про смерть.

нерожденные дети памятник

Ненароджена дитина: як правильно поховати?

Мертва дитина, як і всі інші померлі, заслуговує на похорон, хоч вони й відрізнятимуться від інших випадків. Усього можливі 2 сценарії.

У першому випадку мертвонароджена дитина віддається батькам і вони ховають її самі.Тіло можна забрати одразу після розтину. При цьому у пологовому відділенні потрібно отримати довідку про смерть, необхідну для похорону. Крім того, потрібно забрати свідоцтво про смерть, яке видається у РАГСі.

Другий сценарій може використовуватися у випадках, коли батьки відмовляються ховати малюка і мертва дитина залишається під відповідальністю медичного закладу. Як правило, через 3 доби після розтину буде проведено поховання або кремацію. При цьому мертвонароджена дитина не буде похована доти, доки її батьки не дадуть письмового дозволу на це. Урну з прахом можна забрати протягом року. Якщо батьки цього не зроблять, урна буде похована у спільній могилі.

дети нерождённые

Як вибрати надгробок для мертвонародженої дитини?

Найчастіше пам'ятник ненародженим дітям має форму янголят. У деяких випадках встановлюються статуетки у вигляді дитячих іграшок. Вони можуть виступити як самостійний монумент або стати елементом гранітного комплексу.

Бажаючі замовити пам'ятник дітям, що не народилися, можуть вибрати надгробки у формі серця, серця з квітами або янголятами. Оскільки ненароджена дитина не має жодної фотографії, пам'ятник дітям, що не народилися, найчастіше піддається гравіюванню. При цьому на поверхню каменю наноситься ім'я, прізвище та дата пологів. У більшості випадків вказують дату, написану у свідоцтві про смерть. Іноді пам'ятник ненародженій дитині також оздоблюється гравіюванням у вигляді Діви Марії або іншими зображеннями, пов'язаними з віросповіданням сім'ї малюка.

Дуже часто пам'ятник ненародженим дітям прикрашається іграшками, які батьки купували, готуючись до поповнення сім'ї. Подібних прикладів дуже багато, адже для кожної сім'ї ненароджена дитина стає величезною втратою, горем, яке насилу переживають усі члени сімейства.

нерождённые дети

Пам'ятник дітям, що не народилися, від компанії ArgestStone

Звичайно, ненароджена дитина – це трагедія, з якою не має стикатися ніхто. Але якщо це все-таки сталося, пам'ять про малюка треба увічнити. Адже він міг стати повноцінним членом суспільства, створити власну сім'ю, але був позбавлений цих можливостей.

Якщо Ви хочете замовити оригінальний пам'ятник дітям, що не народилися, зверніться в компанію ArgestStone. Ми маємо багаторічний досвід у виготовленні довговічних надгробків із високоякісного граніту. У нашій виробничій компанії працюють найкращі експерти, готові створити неперевершену стелу, здатну стати гідною пам'яттю про ненародженого малюка.

Наші експерти розроблять дизайн надгробка у Харкові, надавши одразу кілька варіантів оформлення. Ми візьмемо на себе весь клопіт, пов'язаний з доставкою та монтажем надгробка, виконавши всі роботи в найкоротші терміни.


Часті питання про пам'ятник ненародженим дітям

  • ➔ З якого матеріалу краще замовити пам'ятник для дитини, яка не народилася?

    Ми займаємося виготовленням надгробків із граніту – одного з найміцніших матеріалів у природі. Стели з цього каменю здатні служити десятиліттями, зберігаючи світлу пам'ять про дитину.

  • ➔ Якого кольору має бути надгробок для ненародженого малюка?

    Гранітні пам'ятники можуть мати різний колір. Залежно від типу каменю виготовлення стели використовується чорний, зелений, коричневий і навіть рожевий граніт.

  • ➔ Скільки часу потрібно на надгробок?

    Це залежить від його дизайну та кількості елементів. Скромна одинарна стела виготовляється набагато швидше. Виготовлення більшого комплексу доведеться чекати довше, однак у результаті Ви отримаєте унікальний пам'ятник.

  • ➔ Чи можна замовити доставку та монтаж пам'ятника для ненародженої дитини?

    Компанія ArgestStone надає повний спектр послуг, включаючи не лише виготовлення, а й встановлення стели. При замовленні монтажу експертами нашої компанії ми доставимо надгробок безкоштовно.


Повернення до списку