RSS

08.10.2019 Кремація: необхідність, святотатство чи примха?
Кремація: необхідність, святотатство чи примха? Кремація (від лат. cremare - Палити, спалювати) - спосіб підготовки до поховання померлої людини за допомогою вогню. Після кремації, як свідчать сучасні європейські правила, порох людини переміщують у поховальну вазу або урну. А пізніше ця урна може бути похована на цвинтарі. Деякі залишають порох будинку на почесному місці. Хтось розпоряджається попелом померлого на його розсуд: наприклад, розвіюють над океаном тощо.

08.10.2019 Яку символіку використовують на пам'ятниках?
В даний час є різноманітні методи оформлення надгробка. Прикрасу можна зробити, використовуючи різні символи. До таких ритуальних елементів можна віднести різні знаки та стародавні коди. Саме це робить особливим взаємозв'язок між живим світом та небесним. Такі символи показують нашу останню супутність душі.

08.10.2019 Як правильно поховати ненароджену дитину?
Справжній стрес для батьків і родичів – це смерть їхнього чада, поки воно ще в утробі. Кожній людині, поза сумнівом, дуже складно пережити таку подію. Але, незважаючи на це, в екстрених ситуаціях діяти потрібно правильно, згідно із законом і релігією.

08.10.2019 Який пам'ятник краще вибрати: мармуровий чи гранітний?
Вирішивши встановити пам'ятний монумент з каменю, багато хто ставить собі питання: який з матеріалів краще підійде для надгробка або цілого меморіального комплексу. Всі хочуть, щоб навіть через значний час надгробок не тільки не втратив своєї краси, але й завжди був таким же витонченим і неповторним.

08.10.2019 Як краще всього оформляти надгробок?
Що має бути присутнім на могильній плиті? Установка надгробної плити померлого є знаком пам'яті для його близьких, останнім матеріальним символом того, що вони можуть зробити для покійного, а вигравіруваний напис – епітафія – слова прощання з людиною та гірке нагадування про втрату. Виразити у словесній формі весь біль та скорботу буває досить важко. Такі питання можна довірити фахівцям під час вибору надгробкового каменю. Безумовно, на плиті повинні значитися прижиттєві прізвище, ім'я, дата дня народження і смерті, тому що ці дані покликані запам'ятати пам'ять про конкретну людину.

07.10.2019 Як виготовляються гранітні пам'ятники?
Для того, щоб якісно зробити пам'ятник, потрібна маса ресурсів: переважно час, а також інструменти, сучасне обладнання та майстри-професіонали з належною підготовкою. Не всі можуть дозволити собі таку глобальну і серйозну роботу, і з цієї причини невеликі майстерні найчастіше виконують гравіювання на вже оброблених закуплених плитах. А роблять готові монументи на великих каменеобробних підприємствах, де шматки граніту перетворюють на гладкі відшліфовані пам'ятники.

07.10.2019 Десятка (Top-10) найоригінальніших пам'ятників у світі
На нашій планеті існує така величезна кількість пам'ятників, що й не перелічиш. Однак завжди є те, що виділяється із загальної маси, і пам'ятники тут не є винятком. Пропонуємо вам міні-огляд топової десятки найоригінальніших статуй світу.

07.10.2019 Електронна сповідь та цвинтар онлайн. Що ще ви не знали про соцмережі?
Ця стаття визначає схильність численних соціальних мереж до зміни похоронних ритуалів і віртуальний світ, де всілякі лайки не відрізняються від заупокійних висловів, а сторінки мерців дуже схожі на надгробні пам'ятники, що відображають наші нехитрі думки про смерть.

07.10.2019 Що не так із китайським гранітом?
Клієнти часто цікавляться китайським гранітом, чи правда він гірший за якістю, чим відрізняється? Цей китайський камінь поширений у продажу, він добре виглядає, чорного кольору та дешевший в ціні.

07.10.2019 Шляхетний матеріал для пам'ятників та будівництва
Граніт, як універсальний матеріал у різні епохи застосовувався у будівництві та оздобленні будівель. Італійське слово "granitio", буквально-"зернистий", передає головну особливість цього унікального, міцного, довговічного, стійкого каменю.