31.10.2018

Як правильно вибрати надгробок

Коли настає час вибирати пам'ятник, не варто поспішати. Потрібно все ґрунтовно зважити та вибрати гранітну майстерню, яка спеціалізується на пам'ятниках вже давно. Тоді не доведеться переживати за кінцевий результат та якість установки. Найкращий варіант, якщо хтось порадить вам компанію, в якій вже робив замовлення і все було зроблено на "відмінно". Особливо важливо дивитися на якість гравіювання. Адже саме це зображення залишиться назавжди на монументі.

Після того, як визначитеся з місцем замовлення, починається найцікавіше. У цій статті ми постаралися зібрати найпоширеніші питання, що виникають під час замовлення пам'ятника.

 

З якого часу можна встановлювати пам'ятник на могилу?

 

Запам'ятайте: не можна встановлювати пам'ятник на свіже поховання! Це можна робити тільки в одному випадку: якщо покійний був кремований і в могилу поміщена капсула або ваза з його порохом. Якщо похорон пройшов за класичним варіантом із похованням у труні, то на усадку земляного шару потрібно не менше року. Про всяк випадок можна почекати 1,5-2 роки.

Чому зазвичай ми рекомендуємо чинити саме так?

Тому що при установці пам'ятника закладаються спеціальні балки та формується фундамент. А тепер уявіть, що може статися, якщо ставити на пухку землю пам'ятник? Є ймовірність його зміщення та зламу поверхні фундаменту.


Коли зазвичай встановлюють пам'ятник?

 

Монтаж надгробка на могилу проводитися в період, коли вже потеплішало і промерзлий ґрунт на глибині 1 -1,5 метра повністю розтанув. Звичайний період з кінця березня до вересня. Якщо тепла погода протримається довше, то монтажні роботи можуть продовжити до перших сильних дощів та заморозків.

!!!! Важливо знати, що найвигідніше замовляти пам'ятник саме у міжсезоння. Зазвичай компанії пропонують знижку або розстрочку, а також безкоштовне зберігання аж до потепління.

 

Як вибрати форму та розмір пам'ятника?

 

Все залежить від вашого бажання та розміру суми, яку ви готові заплатити за реалізацію. Іноді люди вибирають прості невеликі стели, тому що хочуть залишити пам'ять про людину, але не мають великих матеріальних можливостей.

Найчастіше замовляють пам'ятники середнього розміру.

Великий монумент або навіть меморіальний комплекс можуть встановлюватися з кількох причин.

  1. Кошти дозволяють замовити стелу та комплектацію будь-якого розміру.
  2. До померлого відчувають таке велике кохання, тому знаходять можливість висловити його в камені та оформленні місця поховання.
  3. Іноді так буває, що почуття провини перед померлим спонукає замовляти великий монументальний гранітний або мармуровий комплекс, щоб хоч якось заспокоїти своє сумління.

Як вибрати матеріал для пам'ятника?

 

У 21 столітті вже немає дефіциту і можна вибрати будь-який матеріал.

Що ж пропонується нам на вибір?

 

По-перше, серед недорогих матеріалів варто згадати декоративний бетон, пластик і так званий "крихта" - бетон із вкрапленнями гранітної або іншої крихти.

Також варто згадати полімерграніт – це дешевий аналог справжнього граніту. Зовні дуже схожий на натуральний камінь, але простоїть це пам'ятник набагато менше. Через час він може вигоріти та втратити початковий колір.

Всі ці матеріали недовговічні і через кілька років доведеться міняти пам'ятник на більш новий.

 

Щоб вирішити питання з пам'ятником раз і назавжди, варто звернути увагу на пам'ятники з натурального граніту. Вони довговічні, не втрачають свого первісного вигляду, ніколи не вицвітають і не вимагають ремонту. Хіба що через час можна буде оновити вигравіруваний портрет спеціальною рідиною для граніту. Це власне весь догляд.

І на відміну від бетону, крихти та інших замінників, які зазвичай випускають у шаблонному варіанті, пам'ятники з граніту та мармуру можна виготовляти будь-якої форми та розміру, навіть за індивідуальним дизайном.

 

●       Вартість гранітного пам'ятника залежить від його розмірів, форми та способів обробки.

●       І вам нададуть великий каталог моделей пам'ятників, який буде виконаний у ваших розмірах та з урахуванням побажань щодо декору та оформлення всього поховання.

●       Пам'ятайте, що чим складніша художня частина оформлення, тим дорожче ваше замовлення буде за вартістю.

У будь-якому випадку вам запропонують і вазу для квітів, декоративні кулі , облицювальну плитку, столик та лавку тощо. І ви зможете самі визначитися, як саме виглядатиме місце, де спочиває ваш родич або близька людина.

 

Консультанти компанії Аргест Стоун можуть допомогти вам визначитися і підкажуть усі можливі варіанти за розмірами, комплектацією, вартістю та термінами виготовлення.


Повернення до списку