RSS

09.09.2020 Люди, що пережили Голокост дякують Шиндлеру на його могилі
Так буває, що звичайні могили стають народним надбанням. І все завдяки доброму серцю покійного та унікальної історії їхнього життя.

08.09.2020 Скандальний Оскар Уайльд та його обцілована могила
У Великій Британії багато людей з почуттям гумору, але одна людина все-таки була найдотепнішою за версією видання The Daily Telegraph. Його життя почалося яскраво та безтурботно. Найкраща освіта, світове визнання, щасливий шлюб та народження синів. Здавалося, все йде добре, але тут втрутилася темна смуга життя.

07.09.2020 Зворушливий пам'ятник сину
Історія життя одного юного борця за життя розпочалася 23 вересня 1988 року в Солт Лейк Сіті. Сімейство Робінсонів були в передчутті зустрічі з їх довгоочікуваним сином і готувалися стати батьками. Але в процесі пологів все пішло не за планом і малюк народився на світ із гострою гіпоксією мозку. Його стан був настільки тяжкий, що лікарі передбачали його смерть протягом найближчих часів.

05.05.2020 Світові практики поховання під час коронавірусу
Німеччина як і багато країн мають кілька видів поховання. Ховати в труні - найпоширеніший варіант, але при цьому найдорожчий. Для порівняння похорон у труні коштує 500 до 1500 євро. І ще потрібно на місце поховання встановити пам'ятник чи меморіальний комплекс.

05.05.2020 Традиційні похорони у православних
Похоронний обряд у православ'ї за церковними канонами складається із трьох частин. У християнській традиції життя після смерті сприймається як природне продовження життя земного. Душа готується до вічного життя, а покійна людина ніби "засинає", щоб прокинутися та повстати тілом після воскресіння.

05.05.2020 Правила поховання в Україні
Втрата близької людини це завжди боляче і важко. І тому люди всіляко хочуть показати свою скорботу за покійним. Наші пращури вважали, що сльози і голосіння - це показник поваги до покійного. Чим голосніше плач, тим важливішою була людина.

05.05.2020 Чим європейські пам'ятники відрізняються від православних?
В останні роки європейські пам'ятники на могилу стають одним із найпоширеніших виборів при оформленні поховання. Пам'ятники європейського зразка відрізняються асиметричною формою, яка може бути виконана у вигляді скульптури ангела, серця, голуба та інших елементів. Нерідко надгробок прикрашається спеціальним гравіюванням, щоб виділити напис, або тисненням. Нанесення повного портрета не завжди актуальне, найчастіше це може бути лише дати та ім'я. Переважає строгий лаконічний дизайн, стримані лінії та гармонійне поєднання 2-3 кольорів граніту.

05.05.2020 Вірменські надгробки хачкари
Вірменські пам'ятники на надгробках - це завжди витвори мистецтва. Ще кілька століть тому повелося ставити різьблений пам'ятник хачкар на могилу померлого під час поховання. Хачкар – це пам'ятний хрест, унікальна архітектурна скульптура з вирізьбленими візерунками.

24.03.2020 Православний пам'ятник на могилу
Ритуальна індустрія значно урізноманітнила варіації оформлення поховань. Але оскільки померлий дотримувався православних традицій, його близькі мають встановити відповідний надгробок.

24.03.2020 Мусульманські пам'ятники на могилу із граніту у Харкові
При виготовленні надгробних пам'ятників прийнято враховувати релігійні традиції конфесії, до яких належав покійний. Тому пам'ятники, як правило, виготовляються з релігійними елементами і відразу вказують на належність покійного до тої чи іншої релігії. Наприклад, мусульманські пам'ятники виконуються відповідно до чітких правил.