RSS

24.03.2020 Іудейські пам'ятники та правила поховання
Єврейський цвинтар має одну важливу відмінну рису – це наявність каменів на могилах, а не хрестів, як наприклад у християн. Камені різних розмірів розташовані на кожному надгробку, де похований єврей. Виникає питання – навіщо вони з'являються і звідки.

24.03.2020 Пам'ятники у Вірменії на цвинтарі
Культурні традиції вірменського народу налічують уже кілька тисячоліть. За цей час сформувалися певні особливості та вимоги до поховання. При цьому вірменські похорони проводяться за православною традицією, але з низкою особливостей.

19.12.2019 Які квіти можна посадити на цвинтарі?
Прикрасити та озеленити могилку бажано за певними правилами, щоб пам'ятне місце виглядало доглянуто протягом тривалого часу.

19.12.2019 Як правильно встановити пам'ятник власноруч?
Могили – ділянки землі, які відповідають певним стандартам. На поховання зазвичай йдуть площі 2 на 2,5 м та 2 на 1,8 м. На одній території допускається монтаж 2 могил. Параметри вибираються на підставі виду цвинтаря, де буде монтуватися гробниця.

19.12.2019 Прибирання на могилці родича: потреба чи марна справа?
Могила, заросла бур'яном, старий хрест, що покосився, вицвілі пластикові квіти… Сумно, коли місце поховання виглядає занедбаним. Особливо сумно, якщо у похованої людини є живі родичі, які не можуть або не хочуть приїхати і щороку навести лад.

19.12.2019 Як відполірувати граніт у домашніх умовах
Граніт відрізняється багатством кольорів та візерунків. З нього роблять пам'ятники, сходи, облицювальні панелі та будівельні матеріали. І все завдяки дуже високій твердості та естетичній пишності. Але згодом навіть він ушкоджується і частково втрачає свою первозданну красу. Щоб використовувати його довгий час насолоджуватися його властивостями та привабливим зовнішнім виглядом, просочення, полірування та шліфування граніту повинні бути зроблені заздалегідь. Завдяки цим діям можна зберегти сяючу красу та цілісність каменю протягом тривалого часу.

19.12.2019 Коли можна ходити на цвинтар?
На 3-й, 9-й, і 40-й день після похорону, у річницю відходу з життя, у поминальні дні, Батьківську та Троїцьку суботу, у Радуницю (батьківський день) – у ці дні Церква рекомендує відвідувати могилку. Також у М'ясопустну суботу (за тиждень до Великого посту), 2-у, 3-ю та 4-у суботу після його початку, а також у Дмитрівську суботу на початку січня. Відвідати улюблених померлих можна будь-де, крім кількох важливих релігійних свят.

19.12.2019 Як правильно доглядати за гранітними пам'ятниками?
Дощ, сніг, перепади температури, фекалії птахів, мох, засохлий бур'ян, листя, що впало, з дерев на могилі псують зовнішній вигляд пам'ятника і всієї ділянки поховання. Граніт і мармур може стояти десятиліття, але все-таки потребує догляду і трохи уваги.

19.12.2019 Як красиво оформити могилу на цвинтарі?
Отже, ви тільки вибираєте, що встановити: гранітний пам'ятник, комплекс, статую, скульптуру та важкий гранітний хрест. І саме на цьому етапі необхідно подбати про те, як виглядатиме могила загалом і які елементи роблять її гармонійною.

08.10.2019 У разі смерті… Що робити, коли вмирає родич?
Якщо людина померла в лікарні, то її відразу везуть у морг на розтин і, за бажанням родичів, на зберігання до самого похорону (особливо актуально в літню спеку). Якщо людина померла вдома, необхідно викликати швидку і поліцію, на підтвердження факту смерті та відсутності складу злочину, тобто підтвердити, що смерть настала не внаслідок насильницьких дій.